OK Raseborgin kevätpaketti 2022: vähälumisen maaston metsätreenit Hankoniemellä

(På svenska)

Päivitetty 12.4.: Kysynnän vuoksi pidämme kevätpaketin treenit käytössä ei vain pääsiäispyhien loppuun vaan sunnuntai-iltaan 24.4. asti.

Tarjoamme kaikille kiinnostuneille sulan tai vähälumisen maaston omatoimirasteja Hanko­niemellä maaliskuun lopulta pääsiäiseen sunnuntai-iltaan 24.4.2022 asti. Ensimmäinen kevätpakettimme treeneistä sijoittuu aivan Hangon kaupungin tuntumaan, josta lumi on väistynyt muita maastojamme aiemmin. Seuraavina vuoroon tulevat Högsandin kartta Lappohjan lounaispuolella (Viskolta Koverharin satamaan johtavan Viskontien varresta) sekä Prediumin kartta Lappohjasta koilliseen, ja sen jälkeen jatkamme uudemmalle kartallemme Skogbyn suunnalle Långvikeniin eli jo selvästi Raaseporin puolelle kuntarajaa. Harjoitukset avautuvat yksi kerrallaan kukin vuorollaan, mutta kaikki ne pysyvät tarjolla pääsiäismaanantain iltaan asti.

Tarkat treenipaikat ja myös ratapituudet täsmentyvät kelitilanteen mukaan: tätä kirjoitettaessa Hangon Märsanissa on jo hyvät olosuhteet ja suunnistusradat maastossa valmiina käytettävissä, mutta muualla tarkkailemme vielä joitakin päiviä lumitilannetta ja päätämme sen perusteella, missä määrin treenit syytä toteuttaa vähälumisuuden ehdoilla eli vältellä ratasuunnittelussa pohjoisrinteitä ja avoimia alueita.

Karttoja voi ostaa pdf-muodossa itse tulostettaviksi Rastilippu.fi:stä tai noutaa paperisina Tammisaaresta Västerbyn hiihtomajalta karttapostilaatikostamme (rata- ja karttavariaatioita tarjolla pdf:nä laajempi valikoima kuin paperikarttoina). Kevätpakettiin kuuluvien treenien hinnat ovat 7 €/kpl/aikuinen  ja 5 €/kpl 18-vuotiailta ja nuoremmilta; OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet suunnistavat ilmaiseksi. Aikuisten maksut joko Rastilipussa tai IBAN-pankkisiirtona (tilinumero kartassa); alennetut hinnat pankkisiirtona (pdf-kartan saa tällöinkin Rastilipusta). Maksaa voi myös samoilla liikuntaeduilla kuin OK Raseborgin tavallisilla kuntorasteilla. Seuroille ja muille vähintään 10 karttaa kerralla ostaville tarjoamme erillisen ryhmähinnan (tulostus joko itse pdf:stä ja maksu toteutuneen suunnistajamäärän mukaan tai paperikartat meiltä ja maksu tilatun karttamäärän mukaan, paperikarttojen toimitus joko noutona matkan varrelta Tammisaaresta tai postitse etukäteen postin kulkuun menevä aika huomioiden). Ryhmätilauksista kysy lisää Bennyltä, ks. yhteystiedot alla.

Kyse on omatoimisuunnistuksesta, eli paikalla ei ole toimitsijoita, ja jokainen maastoon lähtevä vastaa itse omasta turvallisuudestaan, OK Raseborg tarjoaa ainoastaan kartat, suunnistusradat ja GPS-tulospalvelun/reittihärvelin Liveloxissa sekä selvittää tarvittavat maankäyttöluvat. Kunkin harjoituksen omissa tiedoissa ja kartoissa kerrotaan erikseen luvallisista pysäköintipaikoista. Mikäli ilmoitamme pysäköintikielloista, edellytämme, että niitä noudatetaan: voimme käyttää yksityisiä maita suunnistukseen vain, jos säilytämme luottamukselliset ja hyvät välit kartta-alueidemme maanomistajiin ja asukkaisiin. Rastit on merkitty maastoon joko tavallisilla tai pienikokoisilla rastilipuilla tai kuitunauhalla, ks. tarkemmin yksittäisten treenien tiedoista. Mikäli havaitset rastimerkinnän kadonneen, ilmoitathan siitä meille, jotta pystymme korjaamaan tilanteen seuraavia suunnistajia varten.

Tarkemmat tiedot Hanko Märsanin harjoituksesta: Rastilippu ja Livelox.

Tarkemmat tiedot Koverharin-Högsandin harjoituksesta: Rastilippu ja Livelox.

Tarkemmat tiedot Prediumin harjoituksesta: Rastilippu ja Livelox.

Tarkemmat tiedot Långvikenin/Skogbyn harjoituksesta: Rastilippu ja Livelox. HUOM.: Skogby IF järjestää frisbeegolfkisat viikonloppuna 9.-10.4. alueella, joka ulottuu lounaisreunalle tämän suunnistusharjoituksen maastoa, ja pyydämme siksi, että suunnistajat välttäisivät näitä kahta päivää klo 9-20 erityisesti D-radalla ja mieluiten myös muilla radoilla.

Varmuudella toteutuvat siis nämä neljä treeniä, mutta kysynnän ja tilanteen mukaan avaamme mahdollisesti myös muita harjoituksia.

Lisätietoja antaa ensi sijassa Benny Forsström, 040 5013519, benny.forsstrom [at] gmail.com. Tarvittaessa kysyä voi myös Jouko Nurmiaiselta, 050 5181178, jouko.nurmiainen [at] gmail.com, tai Kristian Forsellilta, 044 2649067, kristian.forsell59 [at] gmail.com.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta Suomen eteläkärjen keväisiin maastoihin!

Kategoriat:
Okategoriserade