OK Raseborgin kevätpaketti 2/2022: Koverhar Högsand

Harjoituksen lähtö ja maali keskiviikkona 30.3.

(På svenska)

OK Raseborgin kevätpaketin toinen harjoitus on nimeltään Koverhar, ja se juostaan Lappohjan lounaispuolella Högsandin kartan siinä osassa, joka sijaitsee Viskoteepakin tehtaalta Koverharin satamaan johtavan maantien (Viskontie) pohjoispuolella, Hangon radan kaakkoispuolella ja Koverharin radan länsipuolella. Tarjolla on lumetonta tai aukeilla paikoilla vähälumista, korkeussuhteiltaan hyvin tasaista mäntymetsää, jossa rastipisteinä toimivat jatkosodan aikaisen Hangon rintaman peruja olevat pienet kuopat. Ratoja on kolme: A-rata 5,5 km, B-rata 4,6 km ja C-rata 4,1 km. Kartan mittakaava on 1:7500 ja käyräväli 2,5 m. Maasto on pääosin nopeakulkuista, mutta osa rastipisteistä vaatii tarkkuutta. Rastit on merkitty maastoon kaksivärisin kuitunauhoin (sininen ja keltainen), ei koodinumeroita. Lähtöä ja maalia ei ole merkitty maastoon. Mikäli havaitset jonkin rastimerkinnän kadonneen, olemme kiitollisia, jos ilmoitat siitä meille. Radat on suunnitellut Björn-Erik Wickholm. Pysäköinti lähdön ja maalin läheisyydessä Viskontien ja metsätien risteyksen luona Viskontien kaista-alueen ulkopuolella, ks. tarkemmin kartasta ja ole huomaavainen. Muistutamme myös, että suunnistajille rautatiet ovat kiellettyjä alueita! Huom.: A- ja B-ratojen viimeisen rastin pohjoispuolisella suolla on paljon vettä.

Tätä kirjoitettaessa, tiistaina 29.3.2022, maastosta suurin osa on lumetonta, vaikka poluilla ja teillä onkin vielä monin paikoin liukas jääkuori ja maaperä on roudan takia kova. Avoimilla alueilla on paikoin hieman lunta, mutta suurimassa osassa maastoa se ei juurikaan hidasta juoksemista. Suosittelemmekin käyttämään nastakenkiä tapaturmien välttämiseksi, mutta muuten olosuhteet ovat suunnistusharjoitteluun hyvät.

Harjoituksen hinta: aikuiset 7 €, 18-vuotiaat tai nuoremmat 5 €, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet ilmaiseksi. Aikuisen hinnan voit maksaa Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero on kartassa); alennettu hinta pankkisiirrolla; samaan pankkisiirtoon saa yhdistää useampia maksuja, viestikenttään suunnistajien nimet. Liikuntaetuja voit käyttää samoin kuin OK Raseborgin kuntorasteilla. GPS-tulospalvelu ja reittihärveli Liveloxissa. Itse tulostettavat pdf-kartat Rastilipusta, paperikartat karttapostilaatikostamme Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta ke 30.3. alkaen. Tervetuloa suunnistamaan Lappohjan seudun mäntykankaille!