OK Raseborgin kevätpaketti 1/2022: Märsan Hanko

(På svenska)

Koko Manner-Suomen eteläisin metsäsuunnistusmaasto on Hangon Märsanissa, ja OK Raseborgin kevätpaketin avaustreenit juostaan juuri siellä, vuoden 2017 Hangon kevätkilpailun kartalla, mutta tällä kertaa aivan sen länsiosassa. Tarjolla on A-rata 5,5 km, B1-rata 4,7 km, B2-rata 4,3 km ja C-rata 3,2 km. Kartan mittakaava on tällä kertaa 1:7500 ja käyräväli 2,5 m. Maasto on polkurikasta ja pääosin nopeakulkuista, mutta jyrkänteiset avokalliomäet hidastavat paikoin vauhtia. Ja mikäli kaupunkitaajaman runsaspolkuisen lähimetsän suunnistuksellinen haastavuus epäilyttää, tarjoamme tähän ratkaisuksi Rastilippu-palvelussa pdf-tiedostona ns. ultimate-erikoiskartan, jolta kaikki mustilla karttamerkeillä kuvatut polut ja pienet tiet on poistettu. Tämän rinnalla saatavilla on toki myös samat radat tavallisella, myös polut ja pikkutiet sisältävällä kartalla – valitse vapaasti itse, kumpaa karttaa käytät! Rasteilla on pienet rastiliput ja koodinumerot sekä varmuuden vuoksi myös kaksivärinen kuitunauhamerkintä rastilipun katoamisen varalta. Myös lähtö ja maali on merkitty rastilipulla maastoon. Mikäli havaitset jonkun rastilipun puuttuvan, olemme kiitollisia, jos ilmoitat siitä meille. Radat on suunnitellut Benny Forsström. Pysäköinti Lillmärsanin parkkipaikalla Tiilitehtaantien varressa, ks. tarkemmin kartasta (lähdön ja maalin luona oleva pieni hiekkakenttä).

Tätä kirjoitettaessa, keskiviikkona 23.3.2022, lumitilanne Hangossa on metsäsuunnistukselle huomattavasti muuta Uuttamaata, jopa Tammisaarta ja Raaseporia suotuisampi. Lähin Ilmatieteen laitoksen säähavaintoasema suhteessa Hanko Märsaniin on Tvärminnessä Hankoniemen kaakkoisrannalla, ja siellä ilmoitetaan lumimääräksi tällä hetkellä 3 cm. Tilanteen kehittymistä voi seurata täältä. Märsanissa metsän puusto ja läntisempi sijainti tarkoittavat kuitenkin yli 90-prosenttisesti lumetonta maastoa jo nyt, vaikka poluilla ja teillä onkin vielä monin paikoin liukas jääkuori ja maaperä on roudan takia kova. Suosittelemmekin käyttämään nastakenkiä tapaturmien välttämiseksi, mutta muuten olosuhteet mahdollistavat suunnistusharjoittelun jo hyvinkin mielekkäästi.

Harjoituksen hinta: aikuiset 7 €, 18-vuotiaat tai nuoremmat 5 €, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet ilmaiseksi. Aikuisen hinnan voit maksaa Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero on kartassa); alennettu hinta pankkisiirrolla; samaan pankkisiirtoon saa yhdistää useampia maksuja, viestikenttään suunnistajien nimet. Liikuntaetuja voit käyttää samoin kuin OK Raseborgin kuntorasteilla. GPS-tulospalvelu ja reittihärveli Liveloxissa. Itse tulostettavat pdf-kartat Rastilipusta, paperikartat (suppeampi ratavalikoima) karttapostilaatikostamme Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta.

Tervetuloa suunnistamaan Hangon varhaiskevääseen!