OK Raseborgin kevätharjoituspaketti 2021

(Infotexten på svenska.)

Tarjoamme koronarajoitusten puitteissa kaikille kiinnostuneille sulan tai vähälumisen maaston omatoimirasteja läntisimmällä Uudellamaalla, pääasiassa Hankoniemellä Lappohjan lähistöllä maaliskuussa ja pääsiäisenä 2021. Karttoja saa sekä yksittäiskappaleina Rastilippu.fi:stä 7 €/hlö (lapset sekä OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet ilmaiseksi) tai seuroittain ryhmätilauksina erikoishintaan (kysy lisää Bennyltä tai Kristianilta, ks. yhteystiedot alla), ja tarjolla on ohjelmaa riittävästi kokonaiseksi harjoituspäiväksi tai jopa kahdeksikin. Kannattaa siis tulla hakemaan metsäsuunnistustuntumaa sieltä, mistä se on epidemia-aikaan turvallisesti ja viranomaisten suosituksia noudattaen mahdollista.

Kevätpakettiimme kuuluu viisi eri harjoitusta. Niistä ensimmäinen on avoinna nyt heti, ke 10.3. – ma 5.4., Prediumin kartalla Raaseporin ja Hangon kuntarajalla hieman Lappohjasta Tammisaaren suuntaan. Harjoituksen teemana ovat tempo- ja suunnistustekniikkavaihdokset, ja maasto jakautuu nopeakulkuiseen ja erittäin pienipiirteiseen osaan. Karttalinkki suositeltuun pysäköintiin.

Harjoituspakettimme toinen osa avautuu Lappohjan eteläpuolelle Högsandiin ke 17.3. ja on suunnistettavissa niin ikään ma 5.4. asti. Högsandin mäntykankaat ja hiekkaharjut ja -dyynit, joille jatkosodan Hangon rintaman linnoitteiden jäänteet antavat oman mausteensa, tarjoavat kenties nopeakulkuisimman metsäsuunnistusmaaston koko seudulla. Karttalinkki suositeltuun pysäköintiin.

Lisäksi Lappohjan ja tien 25 pohjoispuolelle avautuu pe 19.3. mennessä myös kolmas metsäsuunnistusharjoitus hienoon avokalliomaastoon. Tämän treenin karttoja tarjoamme ennen pääsiäistä vain ryhmätilauksia tekeville seuroille ja vain erikseen kysymällä yksittäisille suunnistajille. Rastilippu.fi:n kautta tämän harjoituksen radat tulevat avoimesti tarjolle pääsiäispyhiksi 1.4. alkaen, ja harjoitus pidetään avoinna su 11.4. asti. Pyrimme näin porrastamaan tarjontaamme, mutta annamme silti erityisesti kauempaa tuleville mahdollisuuden juosta myös tässä maastossa samalla treenireissulla Prediumin tai Högsandin kanssa. Karttalinkki suositeltuun pysäköintiin.

Kevätpakettimme neljäs harjoitus sijaitsee erillään muista kolmesta Inkoossa. Se on sprinttikartalla toteutettava ”pikamatka” taajamaa ja avokalliometsää yhdistelevässä maastossa Inkoon kirkonkylän pohjoisreunalla, ja maastoon pääsee ma 29.3. – ma 5.4. Karttalinkki suositeltuun pysäköintiin.

Kevätpakettimme viides harjoitus on saatavilla koko Suomen eteläisimmällä suunnistuskartalla Hanko Märsanilla (tuttu maasto OK Raseborgin kevätkilpailusta 2017). Kyseessä on nopeakulkuinen Hangon kaupungin lähimetsä, jossa on paljon polkuja, ja harjoitus soveltuu hyvin sille, joka haluaa treenata suunnistusta ja kartanlukua erittäin kovassa vauhdissa. Harjoitus on avoinna ke 31.3 – su 11.4. Karttalinkki suositeltuun pysäköintiin.

Pakettimme harjoitukset eivät näin korona-aikaan ole tarkoitettu ihmisten tapaamiseen tai yhdessäoloon, eivätkä nämä ole yleisötilaisuuksia, vaan mahdollisuuksia omatoimiseen, terveysturvalliseen liikuntaan ulkona luonnossa ilman oman lähipiirin ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja. Koronan välttämiseksi myöskään kimppakyydit eivät ole suositeltavia. Ainoa tarjoamme palvelu ovat etukäteen, ennen paikalle saapumista tulostettavat tai noudettavat suunnistuskartat, maastoon viemämme rastimerkinnät sekä netissä gps-pohjaisesti toimiva omatoimirastien Livelox-tulos- ja reittipalvelu.

Paikalla ei missään vaiheessa ole toimitsijoita, ja jokainen maastoon lähtevä vastaa itse omasta turvallisuudestaan. Varoitamme harrastamasta liikuntaa sairaana, ja eksymisten ja loukkaantumisten varalta neuvomme kaikkia metsään lähtijöitä kertomaan aikeistaan jollekulle läheiselleen. Matkapuhelimen ottaminen mukaan maastoon voi olla omatoimisesti suunnistettaessa viisasta.

Kunkin harjoituksen omissa ohjeissa ja kartoissa mainitaan erikseen luvallisista pysäköintimahdollisuuksista. Toivomme, että suunnistajat noudattaisivat näitä ohjeitamme. Mikäli ilmoitamme pysäköintikielloista tietyissä paikoissa, edellytämme, että niitä noudatetaan: voimme käyttää yksityisiä maita suunnistusharjoitteluun vain, jos säilytämme luottamukselliset ja hyvät välit kartta-alueidemme maanomistajiin ja muihin asukkaisiin.

Tätä kirjoitettaessa, keskiviikkona 10.3.2021, lumitilanne Hankoniemellä suosii metsäsuunnistusta huomattavasti muuta Uuttamaata enemmän. Kevätpakettimme ensimmäisestä maastosta Prediumissa noin 80 % on jo lähes tai täysin lumetonta. Maastossa jäljellä oleva lumi on lähinnä pohjoisrinteillä ja avoimilla alavilla alueilla. Suurempaa puustoa kasvavassa metsässä, avokalliomäkien lakialueilla ja mäkien etelä- tai länsirinteillä lumi ei enää haittaa. Uudet lumisateet voivat luonnollisesti muuttaa tilannetta hetkeksi, mutta sääennusteiden mukaan päivää tai paria kauemmin suunnistusta haittaavaa uutta lunta ei ole odotettavissa. Prediumia, Högsandia ja Lappohjaa lähimmän Ilmatieteen laitoksen säähavaintoaseman Hanko Tvärminnen lumensyvyystaulukot ovatkin näyttäneet nollaa jo täyden viikon ajan. Koska maaperä kuitenkin on kylmä ja myös roudan takia varsin kova ja yksittäisiä jäisiäkin paikkoja maastossa esiintyy, suosittelemme käyttämään metsässä nastakenkiä tapaturmien välttämiseksi. (PÄIVITYS 29.3.: Loputkin lumet ovat Hankoniemeltä sulaneet, maasto on Lappohjassa täysin lumeton. Inkoossa lunta on vielä sen verran kuin Lappohjassa oli silloin, kun tämän paketin ensimmäiset treenit avattiin, mutta pääsiäiseksi myös Inkoo muuttunee käytännössä lumettomaksi.)

Tarkemmat tiedot Prediumin harjoituksesta: Rastilippu ja Facebook

Prediumin harjoituksen gps-tulospalvelu ja reittihärveli: Livelox

Tarkemmat tiedot Högsandin harjoituksesta: Rastilippu ja Facebook

Högsandin harjoituksen gps-tulospalvelu ja reittihärveli: Livelox

Tarkemmat tiedot Inkoon sprinttikarttojen pikamatkasta: Rastilippu ja Facebook

Inkoon sprinttikarttojen pikamatkan gps-tulospalvelu ja reittihärveli: Livelox

Tarkemmat tiedot Lappohjan pohjoisesta harjoituksesta: Rastilippu ja harjoituksen infosivu, tai kysy Benny Forsströmiltä p. 040 5013519, benny.forsstrom [at] gmail.com

Lappohjan pohjoisen harjoituksen gps-tulospalvelu ja reittihärveli: Livelox

Tarkemmat tiedot Hanko Märsanin harjoituksesta: Rastilippu ja Facebook

Hanko Märsanin harjoituksen gps-tulospalvelu ja reittihärveli: Livelox

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta Suomen eteläkärjen keväiseen luontoon!

  • Kristian Forsell 044 2649067, kristian.forsell59 [at] gmail.com, Prediumin harjoitus ja ryhmätilaukset
  • Benny Forsström 040 5013519, benny.forsstrom [at] gmail.com, Högsandin, Lappohja pohjoisen ja Hanko Märsanin harjoitukset ja ryhmätilaukset
  • Jouko Nurmiainen 050 5181178, jouko.nurmiainen [at] gmail.com, lisätietoja Högsandin ja Inkoon harjoituksista, Rastilippu ja Livelox

Kategoriat:
Okategoriserade