OK Raseborgin kevätpaketti 4 & Raaseporin viikon rata, Lappohja pohjoinen

(På svenska)

Omatoimirastit, harjoitus avoinna la 27.3. – su 11.4.2021

Huom.: Seurat, jotka tilaavat kerralla useita karttoja, voivat käyttää näitä ratoja jo 17.3. alkaen; lisätiedot Benny Forsströmiltä (benny.forsstrom [at] gmail.com, 040 5013519).

Maaliskuun kääntyessä lopuilleen ja huhtikuun alkaessa A-, B- ja C-ratojen vaihteleva avokalliomaasto Lappohjassa tien 25 pohjoispuolella on kokonaan lumeton. Paikoin pienipiirteisen maaston korkeuserot ovat maltilliset, mutta kiviä ja kivikkoja esiintyy Hankoniemelle jopa harvinaisen paljon. Radat on laadittu runsasrastisiksi, ja ne soveltuvat erityisesti keskimatkan suunnistustekniikoiden harjoitteluun. Pysäköinnistä A-, B- ja C-radoille on reilun kilometrin verryttelymatka (ks. tarkemmin alla). Lapsille ja vasta-alkajille tarjolla on erillisellä kartalla helppokulkuisessa mäntykangasmaastossa turvallinen D-rata suoraan pysäköinnin luona. Radat ovat suunnitelleet Benny ja Sune Forsström.

Radat ovat A 6,1 km 1:10000 (+verryttelysiirtymät pikkutietä pysäköinnistä suunnistusradalle ja takaisin), B 4,6 km 1:10000 tai 1:7500 (+siirtymät), C 3,3 km 1:10000 tai 1:7500 (+siirtymät) sekä D 2,8 km 1:7500 (ei siirtymiä). Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput ja niissä koodit. Heijastimia tai leimasimia ei tällä kertaa ole, tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa. Jos huomaat rastilipun puuttivan, ilmoita siitä mielellään meille, jotta voimme korjata ongelman.

Pysäköinti karttalinkin osoittamassa paikassa Lappohjan hautausmaalle vievän tien varressa osoitteessa Vanha kantatie 2, Lappohja. Noudata pysäköidessäsi liikennesääntöjä ja ole huomaavainen. Pysäköinnistä A-, B- ja C-ratojen lähtöön ja maaliin on Lappvikin kartanontietä pitkin 1,2–1,3 km:n siirtymä, jonka reitistä on piirros kyseisten ratojen kartoissa. Vaikka autolla ajaminen lähdön ja maalin lähelle olisi periaatteessa mahdollista, olemme sopineet maanomistajen kanssa, ettei niin missään tapauksessa tehdä, koska tie sinne on kapea ja vaarallinen, kelirikko tekee ajamisesta ongelmallista eikä lähdön lähellä ole pysäköintitilaa.

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat ladata Rastilippu.fi:ssä 1.4. alkaen, linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Ryttaregatan 34, 10300 Karis). Jos seurastasi ilmoittautuu mukaan yli 10 suunnistajaa, kysy ryhmäalennusta (benny.forsstrom [at] gmail.com, 040 5013519).

Paperikarttoja saa OK Raseborgin karttalaatikosta Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä). Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Tapahtuma Rastilipussa.

Tapahtuma Liveloxissa.