Veckans orienteringsskoj, Pojo 2022, Pojo spånbana

Orienteringsskojs tredje bana för året 2022 och första banan för Pojo är öppen vid POJO SPÅNBANA 22.4–1.5.2022.

(Suomeksi)

Start och kartämbar ligger på sydvästra sidan av parkeringsplatsen vid Pojo församlingshem och spånbana, alldeles bredvid stigen från parkeringen till spånbanan. Om man anländer med bil kan ni parkera på den nämnda parkeringsplatsen, starten är bara 15-20 m därifrån. Banan är 1,6 km fågelvägen, den optimala rutten är ca 1,8 km, 12 kontroller.

Största delen av banan rör sig i närheten av spånbanan. Banan passar bra för alla nybörjare och juniorer, också för mindre barn tillsammans med vuxen. Banläggarna Elsa och Jouko Nurmiainen. OBS: spånbanan kan ännu vara delvis våt på grund av snöläget och den sena våren, därför kan det löna sig att använda den här gången t.ex. gummistövlar i skogen, eller sådana länktossor som får bli litet smutsiga. Annars går det redan riktigt bra att röra sig på spånbanan.

Om du har en printer rekommenderar vi att du printar ut kartan själv. Länk till kartan som pdf nedan. Du kan också ha pdf-kartan öppen i din padda eller telefon. Det finns även papperskartor i ett ämbar vid starten. Ta med en penna så att du kan fylla i kontrollernas bokstäver i rutorna nedanför kartan. Vilket ord blir det? (Nyckelordet är den här gången på finska.)

VIKTIGT! Kom och orientera bara om du är helt frisk! 

Om du tar en papperskarta ur ämbaret vid starten kolla noggrant att locket blir ordentligt fast efter dig. Meddela Kristian Forsell, telefon 044 2649067, t.ex. med SMS, om det finns färre än 5 kartor kvar.

Träningen är gratis. Välkomna! 

Om man deltar via skolan så printar skolan ut kartorna. 

Pdf-kartan finns här.

Läs mera om Orienteringsskojs hela kalender för denna vår här.