Lähisuunnistus, Tammisaari, huhti-toukokuu 2024, Hagen-Ramsholmen

(På svenska)

Lähisuunnistus alkaa! Kauden 2024 ensimmäinen rata on avoinna TAMMISAARESSA HAGENISSA JA RAMSHOLMENILLA 19.4.–12.5.2024. Jos pidit Rastikivasta, nämä uudet Länisuunnistuksen radat sopivat erinomaisesti juuri sinulle, ja vaikka olisit kokenut Rastikivan radat ehkä hieman liian lyhyiksi tai helpoiksi sinulle, sinun saattaa kannattaa kokeilla Lähisuunnistusta. Se on Rastikivan seuraaja, mutta samaan aikaan se on konseptina joustavampi ja suunniteltu vieläkin laajemmille käyttäjäryhmille.

Ramsholmenin Lähisuunnistuksen radoilla on myös näköalarasti.

Lähtö ja karttaämpäri ovat pohjoisesta Hagenin läpi kohti Ramsholmenia vievän tien varressa olevan Ramsholmenin infotaulun luona lähellä Villa Schildtin lähellä olevaa suurta parkkipaikkaa. Tarjolla on kaksi eri rataversiota yhdellä ja samalla kartalla: 3,9 km pitkällä A-radalla on 14 rastia ja 2,8 km pitkällä B-radalla 9 rastia. Molemmat radat kulkevat lähes pelkästään polkuja pitkin. A-radan viimeisellä neljänneksellä käytetään osittain myös kaupungin katuverkkoa sairaalan lähistöllä. Molemmat radat sopivat kaikille kiinnostuneille, myös vasta-alkajille. Pienemmät lapset saattavat tarvita mukaansa aikuista saattajaa, mutta nämä radat soveltuvat erinomaisesti koko perheen luontokävelyksi tai -lenkiksi. Ratojen vaikeustaso vastaa suunnilleen Keskiviikkorastiemme helpohkoa C-rataa tai D-rataa.

Jos sinulla on tulostin, suosittelemme, että tulostat karttasi itse. Linkki pdf-karttaan on alla. Voit myös pitää pdf-karttaa avoinna tabletissasi tai puhelimessasi. Paperikarttoja on saatavilla lähtöpaikalla olevassa ämpärissä. Ota mukaasi kynä, jotta voit täyttää rasteilta löytyvät kirjaimet kartan reunassa olevaan ruudukkoon. Mikä sana niistä tulee? Avainsana on tällä kertaa ruotsinkielinen. (Huomaa, ettei rasteilla olevia QR-koodeja tarvita suoritukseesi, vaan ne johtavat vain Lähisuunnistuksen infosivulle.)

Ne, jotka ovat kiinnostuneita GPS-tuloksista, voivat nyt käyttää Liveloxia myös Lähisuunnistuksissa samaan tapaan kuin Keskiviikkorasteillamme. Livelox on ilmainen verkkopalvelu Ruotsista, ja se toimii joko suunnistajan omaa urheilukelloa tai älypuhelinsovellusta hyödyntäen.

Jos otat paperikartan lähtöpaikan ämpäristä, tarkista huolellisesti, että kansi tulee jälkeesi kunnolla kiinni. Ilmoita Kristian Forsellille, puhelin 044 2649067, esim. tekstiviestillä, jos ämpäriin jää alle 5 karttaa.

Harjoitus on ilmainen. Tervetuloa! 

Koulun kautta osallistuvat saavat tulostetut karttansa koulusta. 

Pdf-kartta on täällä.

Lue lisää Lähisuunnistuksen koko tämän vuoden kalenterista täältä.

Lähisuunnistusratojen lähtö ja maali Ramsholmenin opastaulun luona.