Lähisuunnistus, Inkoo, toukokuu 2024, Merituulen koulu

(På svenska)

Lähisuunnistus alkaa nyt myös Inkoossa! Kauden 2024 toinen ja Inkoon ensimmäinen rata on avoinna MERITUULEN KOULULLA ja INKOON URHEILUKENTÄLLÄ 3.–26.5.2024. Jos pidit Rastikivasta, nämä uudet Länisuunnistuksen radat sopivat erinomaisesti juuri sinulle, ja vaikka olisit kokenut Rastikivan radat ehkä hieman liian lyhyiksi tai helpoiksi sinulle, sinun saattaa kannattaa kokeilla Lähisuunnistusta. Se on Rastikivan seuraaja, mutta samaan aikaan se on konseptina joustavampi ja suunniteltu vieläkin laajemmille käyttäjäryhmille.

Lähisuunnistusradan lähtö ja maali Inkoon urheilukentällä Merituulen koulun läheisyydessä.

Lähtö ja karttaämpäri ovat Inkoon urheilukentän etelälaidalla. Mikäli saavut autolla, voit pysäköidä aivan vieressä olevalle urheilukentän parkkipaikalle. Tarjolla on kaksi eri rataversiota yhdellä ja samalla kartalla: 3,3 km pitkällä A-radalla on 14 rastia ja 2,0 km pitkällä B-radalla 10 rastia. Molemmat radat kulkevat lähes pelkästään polkuja, kevyenliikenteenväyliä ja pienempiä katuja pitkin. Molemmat radat sopivat kaikille kiinnostuneille, myös vasta-alkajille. Pienemmät lapset saattavat tarvita mukaansa aikuista saattajaa, mutta nämä radat soveltuvat erinomaisesti koko perheen luontokävelyksi tai -lenkiksi. Ratojen vaikeustaso vastaa suunnilleen Keskiviikkorastiemme helpohkoa C-rataa tai D-rataa.

Jos sinulla on tulostin, suosittelemme, että tulostat karttasi itse. Linkki pdf-karttaan on alla. Voit myös pitää pdf-karttaa avoinna tabletissasi tai puhelimessasi. Paperikarttoja on saatavilla lähtöpaikalla olevassa ämpärissä. Ota mukaasi kynä, jotta voit täyttää rasteilta löytyvät kirjaimet kartan reunassa olevaan ruudukkoon. Mikä sana tai fraasi niistä tulee? Avainsana on tällä kertaa suomenkielinen. (Huomaa, ettei rasteilla olevia QR-koodeja tarvita suoritukseesi, vaan ne johtavat vain Lähisuunnistuksen infosivulle.)

Ne, jotka ovat kiinnostuneita GPS-tuloksista, voivat nyt käyttää Liveloxia myös Lähisuunnistuksissa samaan tapaan kuin Keskiviikkorasteillamme. Livelox on ilmainen verkkopalvelu Ruotsista, ja se toimii joko suunnistajan omaa urheilukelloa tai älypuhelinsovellusta hyödyntäen.

Jos otat paperikartan lähtöpaikan ämpäristä, tarkista huolellisesti, että kansi tulee jälkeesi kunnolla kiinni. Ilmoita Kristian Forsellille, puhelin 044 2649067, esim. tekstiviestillä, jos ämpäriin jää alle 5 karttaa tai jos jokin rasteista puuttuu.

Harjoitus on ilmainen. Tervetuloa! 

Koulun kautta osallistuvat saavat tulostetut karttansa koulusta. 

Pdf-kartta on täällä.

Lue lisää Lähisuunnistuksen koko tämän vuoden kalenterista täältä.