Parempia jäsenetuja kilpasuunnistajille

(På svenska.)

Osana pyrkimystä torjua negatiivista suuntausta henkilökohtaisiin kilpailuihin osallistumisessa jäsenistömme joukossa on OK Raseborg kauden 2021 alla päättänyt uudistaa jäsenetuperiaatteensa. Sen sijaan, että aikaisempien vuosien tapaan maksaisimme osallistumismaksut kaikkiin SM-kilpailuihin ja FSOM:ään, olemme nyt ottaneet käyttöön joustavamman järjestelmän, joka tarjoaa jäsenille laajemman valinnanvapauden. Tästä lähtien kaikki jäsenet voivat valita viisi kilpailua erillisestä kilpailuluettelosta, jonka seuran tränings- och tävlingssektion on laatinut. Lisäksi seura maksaa, kuten aikaisemminkin, osallistumismaksut FSOM:ään.

Yksittäisen jäsenen kannalta uusi järjestelmä ei missään tapauksessa heikennä jäsenetuja, sillä kilpailuluettelossa ovat mukana kuten aikaisemminkin myös kaikki SM-kilpailut, ja ne, jotka haluavat seuran maksavan osallistumismaksut juuri niihin, voivat valita niin. Niille, jotka eivät aiempina vuosina ole halunneet kilpailla SM-tasolla, uusi järjestelmä merkitsee sitä vastoin selkeää parannusta, sillä nyt on mahdollista valita itselleen seuran maksamiksi myös erilaisia lähiseudulla järjestettäviä kansallisia kilpailuja.

Palkitakseen aiempia hyviä tuloksia on seura myös päättänyt, että ne kilpasuunnistajat, jotka edellisen vuoden rankilistalla ovat saavuttaneet ensimmäsen luokan suunnistajan arvon, saavat valita viiden sijasta kahdeksan kilpailua edellä mainitusta luettelosta. Sama koskee myös nuoria opiskelijoita ikäryhmässä 21–26 (päätoimisia opintoja vähintään kalenterivuoden alku- tai loppupuoliskolla, etu voimassa koko sen kalenterivuoden, jolloin jäsen täyttää 26). (Ensimmäisen luokan suunnistajia ovat edellisen vuoden loppurankilla sarjoissaan parhaan 30 prosentin joukkoon yltäneet suunnistajat, vuoden 2020 loppurankin luokkarajat sarjoittain SSL:n verkkosivuilla ja OK Raseborgin kilpasuunnistajien loppurankin sijoitukset IRMA:ssa.)

Lisäksi seura on nostanut junioreille tarjoamiensa etujen ikärajaa 16 vuodesta 20 vuoteen tukeakseen paremmin aikuistumassa olevia jäseniään heidän urheiluharrastuksessaan.

Kun käytät henkilökohtaista ilmoittautumiskiintiötäsi, tee näin:

  • hanki itsellesi lisenssi, ellei sinulla jo ole sellaista voimassa (aikuiset ostavat lisenssinsä itse, juniorilisenssit maksaa seura)
  • mieti jo ennalta, missä kilpailuissa haluat maksukiintiösi käyttää: se täyttyy aikajärjestyksessä kilpailu kilpailulta, eli jos käytät sen loppuun jo alkukaudesta, seura ei enää maksa kiintiösi ylittäviä loppukauden kisoja sinulle
  • vastaavasti seuralta ei voi tämän jäsenedun perusteella enää jälkikäteen pyytää korvausta itse IRMA:ssa maksetuista osallistumismaksuista, vaikka kauden lopussa kävisi niin, että jäsenellä olisi vielä ilmaiskiintiötä jäljellä: ilmaiskiintiö on käytössä IRMA:ssa ”seura maksaa” -toimintoa käyttämällä, ja päätös käyttää tai olla käyttämättä kiintiötä muuttuu lopulliseksi aina sillä hetkellä, kun kilpailun normaalihintainen ilmoittautumiskynnys umpeutuu eli ilmoittautumisesta tulee SSL:n sääntöjen mukaan sitova
  • seura ei maksa jäsentensä jälki-ilmoittautumisia eikä ilman hyväksyttävää syytä (lääkärintodistus) käyttämättä jääviä ilmoittautumisia, vaan tällaisissa tapauksissa seura laskuttaa jäseniltään kiintiösääntöjen vastaiset maksut jälkikäteen takaisin
  • mikäli tiedät jo käyttäneesi koko kilpailukiintiösi, maksa loput osallistumismaksusi tarpeettoman kirjanpito- ja laskutustyön välttämiseksi mieluummin itse, vaikka ”seura maksaa” -toiminto olisikin IRMA:ssa tarjolla niitä seuratovereitasi varten, joilla kiintiötä vielä on jäljellä: kiintiön ylittävät maksut laskutetaan jälkikäteen takaisin
  • maksukiintiö on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toisen jäsenen hyväksi
  • aikuisten kilpasuunnistajien kiintiössä ratkaisevaa on kilpailujen määrä, ei niiden hinta; lasten ja alle 21-vuotiaiden nuorten tapauksessa voimassa ovat eri säännöt
  • viestijoukkueet ilmoittaa aina seura, ei yksittäinen suunnistaja (poikkeuksista sovittava erikseen).

Tällä satsauksella henkilökohtaisiin kilpailuihin osallistumiseen toivomme voivamme herättää uutta intoa ja mielenkiintoa kilpailuihin jäsenistömme parissa. Jotta voisimme olla elinvoimainen seura, on tärkeää, että monet meistä osallistuvat eri kansallisiin kilpailuihin. Kilpalisenssi on nykyään hinnoiteltu jo niin, että monet voivat tuntea sen hankkimisen tarpeettomankin suureksi askeleeksi, mikäli suunnitelmissa on ollut osallistua vain johonkin yksittäiseen kilpailuun. Toivommekin, että uusi jäsenetujärjestelmämme kasvattaa mielenkiintoa lisenssin hankkimiseen merkittävästi.

Seuralla on lisäksi jäsenetuja paitsi henkilökohtaisiin kilpailuihin, myös viesteihin. Jatkossa seura maksaa myös kaikkien joukkueidensa jäsenten koko osallistumismaksut kaikkiin kansallisiin viesteihin, joissa on lisenssipakko (SM, Viestiliiga, Halikko, FinnSpring) sekä NÅIDM- ja FSOM-viesteihin ja Jukolaan, 10milaan ja 25mannaan.

Se miltä kilpailukausi 2021 tulee lopulta näyttämään, on tätä kirjoitettaessa hyvin epävarmaa, mutta toivottavasti mahdollisimman monien kilpailujen järjestäminen onnistuu. Nostaakseemme kilpailuintoa meidän pitää kuitenkin kaikkien kantaa kortemme kekoon. Seuramme on nyt ottanut ensimmäisen askeleen, seuraavaksi on meidän kaikkien vuoro yrittää yhdessä houkutella seurakavereitamme mukaan kilpailureissuille.

Lisäksi on hyvä muistaa, että seuramme tällä hetkellä kaikille jäsenilleen tarjoamat avokätiset jäsenedut ovat mahdollisia ahkeran talkootyön ansiosta. Kun osallistut toimitsijana kilpailuiden, kuntorastien tai vaikka suunnistuskoulujen järjestämiseen, autat osaltasi seuraa tarjoamaan etuja itsellesi ja perheenjäsenillesi.

Kategoriat:
Okategoriserade