Baltic Junior Cup 2022 – välkomna framtidens mästare!

Baltic Junior Cup är en traditionell internationell orienteringstävling mellan regioner och nationer i Östersjöområdet. Detta år äger tävlingen rum i Ekenäs i Raseborg och arrangeras av OK Raseborg och Finlands Svenska Orienteringsförbund (FSO).

Evenemanget börjar på fredagen den 28 oktober 2022 med en modellbana och fortsätter lördagen den 29 oktober med långdistanstävling och på söndagen den 30 oktober med en blandad stafett. Tävlingscentrum ligger vid Grabbskog Motorbana, Västerby, mera information finns i tävlingens Bulletin 2.

Tävlarna är orienteringsjuniorer i åldern 15–20, som är framtidens potentiella nationella mästare och världsmästare. Tävlarna representerar sina egna nationer och regioner. Finland representeras av FSO. Från Sverige kommer det två regionala lag, Småland och Södra Sverige. Estland, Lettland och Litauen har alla sina egna respektive lag med i tävlingen. Bara den här gången har vi också några eksklusiva gäster från andra finska orienteringsregioner med i tävlingen då några toppjuniorer från Nyland, Tavastland och Egentliga Finland utmanar de traditionella BJC-lagens representanter både på lördagen och på söndagen.

Utöver modellbanan på fredagen erbjuder vi öppna banor för alla intresserade på lördagen och söndagen. Lördagens banor har långdistanskaraktär (lång/medel/kort), söndagens har medeldistanskaraktär (lång/medel/kort). Modellbanan är i Västerby skidcentrum, alla andra öppna banor samt tävlingarna är vid motorbanan i Grabbskog.

Modellbanan är öppna för alla fr.o.m. fredag 28 oktober. Anmälan antingen via rastilippu.fi, manuell self-service i Västerby (tag din karta och betala efteråt) eller i kansliet i tävlingscentrum i Grabbskog på lördagen och söndagen. Ingen resultatservice på modellbanan, men det kommer att finnas Livelox. Pris 7 euro/karta (5 euro/karta för personer upp till 18). För tävlande ingår modellbanan i deltagaravgiften.

Öppna banorna på lördag och söndag kostar 10 euro/karta (5 euro/karta för personer upp till 18), låne-Emit 4 euro. Betala i kansliet eller på förhand via rastilippu.fi (lördagen här; söndagen här). Resultattjänst med Emit och Livelox som vanligt. På lördagen start mellan 11.00 och 12.30, på söndagen mellan 11.30 och 12.30.

Mera information om evenemanget finns här.

Välkommen att följa med tävlingarna och löpa på modellbanan och de öppna banorna!

Kategoriat:
Okategoriserade