Viikon rastikiva, Hanko 2022, Lillmärsanin parkkipaikka

Mitä tarkoittaa Rastikiva? Se on nimitys OK Raseborgin järjestämille helpoille matalan kynnyksen suunnistusradoille, jotka on tarkoitettu lapsille, lapsiperheille ja vasta-alkajille. Rastikiva alkoi keväällä 2020 Tammisaaressa, ja nyt on vuorossa kautta aikojen ensimmäisen hankolainen Rastikivan rata! Se sijaitsee Lillmärsanin parkkipaikan luona Tiilitehtaantien varressa ja on avoinna 6.–15.5.2022.

(På svenska)

Lähtö, maali ja karttaämpäri Lillmärsanin parkkipaikan pohjoislaidalla.

Lähtö ja karttaämpäri ovat Lillmärsanin ja frisbeegolfin parkkipaikan pohjoislaidalla Hangossa Tiilitehtaantien varressa. Jos saavutte autolla, voitte pysäköidä mainitulle parkkipaikalle, lähtö on sieltä vain muutaman metrin päässä. Rata on 2,0 km linnuntietä ja optimaalista reittiä muutamia satoja metrejä enemmän, 8 rastia.

Suurin osa radasta on polkuja ja pienempiä metsäteitä, mutta on pari paikkaa, joissa kannattaa valita muita reittejä, esim. lyhin reitti metsän läpi 50–100 m kalliota pitkin niin että seuraava metsätie näkyy jo pian. Vaikein rasteista on ehkäpä kakkonen, joka on suurehko kivi hieman sivummalla rastin eteläpuolella kulkevalta metsätieltä. Kakkonenkin löytyy silti hyvin, jos sinne suunnistaa mainitun metsätien ja siltä pohjoiseen haarautuvan pienen polun kautta ja lähestyy rastia tarkkaavaisesti polkua niin, että rastikivi alkaa jossain vaiheessa näkyä. Viimeinen rasti on puolestaan helpointa löytää polulta melkein kohti rastia lähtevän ojan reunaan tukeutuen eikä viivasuoraan yli puolen tusinan pienemmän ojan. HUOM.: Rata sijaitsee osittain samalla alueella kuin Lillmärsanin frisbeegolfrata; olkaa varovaisia ja kohteliaita muita kohtaan erityisesti lähdössä, ykkösellä, seiskalla, kahdeksikolla ja maalissa. Muuten tämä rata sopii hyvin kaikille vasta-alkajille ja nuorille, myös pienemmille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Ratamestari on Kalevi Pienimäki.

Jos sinulla on tulostin, suosittelemme, että tulostat karttasi itse. Linkki pdf-karttaan on alla. Voit myös pitää pdf-karttaa avoinna tabletissasi tai puhelimessasi. Paperikarttoja on saatavilla lähtöpaikalla olevassa ämpärissä. Ota mukaasi kynä, jotta voit täyttää rasteilta löytyvät kirjaimet kartan reunassa olevaan ruudukkoon. Mikä sana niistä tulee? (Avainsana on tällä kertaa suomenkielinen.)

TÄRKEÄÄ! Tule suunnistamaan vain täysin terveenä! 

Jos otat paperikartan lähtöpaikan ämpäristä, tarkista huolellisesti, että kansi tulee jälkeesi kunnolla kiinni. Ilmoita Kristian Forsellille, puhelin 044 2649067, esim. tekstiviestillä, jos ämpäriin jää alle 5 karttaa.

Harjoitus on ilmainen, tervetuloa! 

Koulun kautta osallistuvat saavat karttansa koulusta. 

Pdf-kartan löydät täältä.

Lue lisää Rastikivan koko tämän kauden kalenterista täältä.