Veckans orienteringsskoj, Hangö 2022, Lillmärsans parkeringsplats

Vad betyder Orienteringsskoj? Det rätta svaret är OK Raseborgs lätta och lättillgängliga orienteringsbanor för barn, barnfamiljer och nybörjare. Det började våren 2020 i Ekenäs, och nu är det dags att öppna den första O-skojbanan någonsin i Hangö! Banan ligger vid Lillmärsans parkeringsplats vid Tegelbruksvägen och är öppen 6–15.5.2022.

(Suomeksi)

Start, mål och kartämbar på norra kanten av Lillmärsans parkeringsplats.

Start och kartämbar ligger på norra kanten av den lilla bilparkeringen för Lillmärsan och frisbeegolfen vid Tegelbruksvägen i Hangö. Om ni anländer med bil kan ni parkera på den nämnda parkeringsplatsen, starten är bara några meter därifrån. Banan är 2,0 km fågelvägen, den optimala rutten är några hundra meter längre, 8 kontroller.

Största delen av banan är stigar och mindre skogsvägar, men det finns ett par ställen där det lönar sig att välja andra rutter, t.ex. kortaste vägen genom skogen 50–100 m längs berget. Den svåraste kontrollen på banan är kanske tvåan som är en större sten litet längre åt sidan från skogsvägen söder om kontrollen. Man hittar emellertid bra också tvåan om man orienterar dit via korsningen av den nämnda skogsvägen och en mindre stig och närmar sig kontrollen försiktigt via stigen så att man i något skede börjar se stenen. Den sista kontrollen är lättast att ta via stigen och dikeskanten, inte rakt över ett halvdussin mindre diken. OBS: Banan finns delvis på samma område som Lillmärsans frisbeegolfbana; var försiktiga och visa hänsyn mot andra särskilt vid starten, ettan, sjuan, åttan och målet. Annars passar den här banan för alla nybörjare och juniorer, också för mindre barn tillsammans med vuxen. Banläggare är Kalevi Pienimäki.

Om du har en printer rekommenderar vi att du printar ut kartan själv. Länk till kartan som pdf nedan. Du kan också ha pdf-kartan öppen i din padda eller telefon. Det finns även papperskartor i ett ämbar vid starten. Ta med en penna så att du kan fylla i kontrollernas bokstäver i rutorna nedanför kartan. Vilket ord blir det? (Nyckelordet är den här gången på finska.)

VIKTIGT! Kom och orientera bara om du är helt frisk! 

Om du tar en papperskarta ur ämbaret vid starten kolla noggrant att locket blir ordentligt stängt efter dig. Meddela Kristian Forsell, telefon 044 2649067, t.ex. med SMS, om det finns färre än 5 kartor kvar.

Träningen är gratis. Välkomna! 

Om man deltar via skolan så printar skolan ut kartorna. 

Pdf-kartan finns här.

Läs mera om Orienteringsskojs hela kalender för denna vår här.