Veckans orienteringsskoj, Pojo 5/2021, Tallbacka vattentorn

Orienteringsskojs bana 5 för Pojo är öppen vid vattentornet i Tallbacka, Skuru, 28.5–6.6.2021

(Suomeksi)

Bilden från Brunkomvägen mot starten som ligger bakom bommen på den högra sidan av den lilla vägen till vattentornet, ca 100 m uppför backen från bommen.

Start och kartämbar finns i terrängen ca 100 m längs den lilla vägen till vattentornet uppför backen från Brunkomvägen (se kartan). Parkera på den lilla parkeringen vid Brunkomvägen bredvid avtaget till vattentornet. Banan 1,8 km fågelvägen, ca 2,0 km optimal rutt, 11 kontroller. Banan är nästan helt stigar och mindre vägar i en trygg terräng med ganska stora backar. Fin utsikt nära slutet av banan uppe vid vattentornet! Om du möter terrängcyklister, var försiktig. Banan passar bra för alla nybörjare och juniorer, och man klarar sig med vanliga länktossor. På kontrollerna finns små kontrollskärmar, koder och bokstäver för nyckelord. Kontaktperson är FU-47:s Veikko Paulin och banläggare är Elsa Nurmiainen.

Om du har en printer rekommenderar vi att du printar ut kartan själv. Länk till kartan som pdf nedan. Du kan också ha pdf-kartan öppen i din padda eller telefon. Det finns även kartor i ett ämbar vid starten. Ta med en egen penna så att du kan fylla i kontrollernas bokstäver i rutorna nedanför kartan. Vilket ord blir det? (Ordet är denna gång på finska.)

VIKTIGT! Kom och orientera bara om du är helt frisk! 

  • Ta din karta med handskar på ur ämbaret vid starten. 
  • Håll ordentligt avstånd till andra.
  • Rör dig med egen familj. 
  • Rör inte skärmarna. 
  • Meddela Veikko Paulin med SMS 040 5604538 om det finns färre än 5 kartor kvar.

Träningen är gratis. Välkomna! 

Om man deltar via skolan så printar skolan ut kartorna. 

Pdf-kartan finns här.

Läs mera om Orienteringsskojs hela kalender för denna vår här.