Veckans orienteringsskoj, Ingå 2022, Idrottsplan

OK Raseborg önskar glad påsk till alla orienterande barn och unga! Orienteringsskojs andra bana för året 2022 är öppen vid INGÅ IDROTTSPLAN 15–24.4.2022.

(Suomeksi)

Start och kartämbar ligger på södra sidan av idrottsplanen i ändan av det högre staketet. Om ni anländer med bil kan ni parkera på idrottsplanens parkeringsplats, starten är bara 30-50 m därifrån. Banan är 1,7 km fågelvägen, den optimala rutten är litet över två kilometer, 12 kontroller.

Största delen av banan är stigar, lättrafikleder och vägar, men mellan kontrollerna 9 och 10 får man orientera 150-200 m genom skogen. Den 10:e kontrollen finns dock på ett sådant ställe att man hittar den bombsäkert fast man inte har orienterat tidigare: sök bara den ”största svampen” i hela Ingå, nämnda byggnad syns i praktiken hela vägen från nian, och tian finns bredvid tornets ytterdörr. OBS: den bästa rutten från fyran till femman går längs en bilväg där man absolut måste följa trafikreglerna, akta dig för bilar och använd skyddsvägar och lättrafikleden/trottoaren fast den i början av kontrollmellanrummet går på andra sidan av vägen. Annars passar den här banan för alla nybörjare och juniorer, också för mindre barn tillsammans med vuxen. Banläggarna är Elsa och Jouko Nurmiainen.

Om du har en printer rekommenderar vi att du printar ut kartan själv. Länk till kartan som pdf nedan. Du kan också ha pdf-kartan öppen i din padda eller telefon. Det finns även papperskartor i ett ämbar vid starten. Ta med en penna så att du kan fylla i kontrollernas bokstäver i rutorna nedanför kartan. Vilket ord blir det? (Nyckelordet är den här gången på finska.)

VIKTIGT! Kom och orientera bara om du är helt frisk! 

Om du tar en papperskarta ur ämbaret vid starten kolla noggrant att locket blir ordentligt fast efter dig. Meddela Kristian Forsell, telefon 044 2649067, t.ex. med SMS, om det finns färre än 5 kartor kvar.

Träningen är gratis. Välkomna! 

Om man deltar via skolan så printar skolan ut kartorna. 

Pdf-kartan finns här.

Läs mera om Orienteringsskojs hela kalender för denna vår här.