Soila, Fiskars: orientering på egen hand 25.7–7.8.2022

(Suomeksi)

Raseborgs orientering på egen hand fortsätter i månadsskiftet juli-augusti då FU-47 arrangerar träning i Soila mellan Fiskars och Antskog. Banorna är öppna må 25.7–sö 7.8.2022. Det finns fyra banor att välja på: A 6,1 km, B 4,4 km, C 3,0 km och D 1,9 km. Skalorna denna gång: A och B både 1:10000 och 1:7500; C och D 1:7500. Ekvidistans 5 m. Kartan av Arvo Paulin och den fina terrängen är bekanta från FM-långdistanstävlingen i Fiskars i september 2019. Banläggningen har beaktat den gallring som gjorts i skogen sedan kartan blev färdig, så att banorna undviker de områden där skogen bearbetats. Därför ryms också A-banan denna gång på en A4 i en skala som passar äldre ögon. De som tränar på allvar får en utmärkt medeldistansträning medan de som är mer intresserade av att röra sig i skogen än att idrotta kan ta med sig ett bärämbar: det finns mogna blåbär i stora mängder. Banläggare är Samuli Salmenoja.

Parkering på den lilla parkeringsplatsen framför bommen vid Soila skogsväg nära landsväg 104: spara utrymme och visa hänsyn, blockera inte vägen även om bommen är stängd. Markägaren Fiskars Abp:s bilar kan när som helst använda vägen. Om denna parkeringsplats som är märkt med P på kartorna är full kan man lämna bilen ca 400 m söderut på andra sidan om väg 104. Där finns en reservparkering där några personbilar ryms utanför asfalten. Eftersom väg 104 är smal och i dåligt skick är det förbjudet att parkera på vägen. Kontrollerna, start och mål är märkta med vanliga skärmar. Denna gång inga kodnummer och ingen emit.

Pris för träningen: vuxna 7 €, 18-åringar eller yngre samt medlemmar av OK Raseborg eller FU-47 gratis. Pris kan betalas i Rastilippu eller med bankgiro (kontonummer på kartan, observervera att vi denna gång använder ett annat konto för FU-47 än förut!), på samma gång kan man betala för flera, skriv orienterarnas namn i meddelandefältet. Också Mobilepay (OK Raseborg 67668), Smartum, Edenred och ePassi fungerar. GPS-resultatservice och rutthärvel i Livelox. Pdf-kartor att printa själv i Rastilippu, papperskartor i våra kartbrevlådor i Fiskars (FU-47:s föreningshus, Kalliomäentie) och i Västerby skidcentrum i Ekenäs.

Välkomna till Soila!