Soila, Fiskari: omatoimirastit 25.7.–7.8.2022

(På svenska)

Raaseporin omatoimirastit jatkuvat heinä-elokuun vaihteessa FU-47:n järjestelyvuorolla Fiskarin ja Anskun välisessä hienossa Soilan maastossa, ja radat ovat avoinna ma 25.7. – su 7.8.2022. Tarjolla on neljä ratavaihtoehtoa: A 6,1 km, B 4,4 km, C 3,0 km ja D 1,9 km. Kartan mittakaavat ovat tällä kertaa seuraavat: A ja B sekä 1:10000 että 1:7500; C ja D 1:7500. Käyräväli on 5 m. Kartta, joka on Arvo Paulinin laatutyötä, ja maasto, joka on todellinen herkkupala, ovat tuttuja Fiskarin SM-pitkän lauantaipäivän karsintakilpailusta syyskuulta 2019. Ratasuunnittelussa on huomioitu kartan valmistumisen jälkeen tehdyt harvennushakkuut välttämällä alueet, joilla niitä esiintyy, minkä seurauksena myös A-rata mahtuu tällä kertaa A4-arkille myös ikänäköisille miellyttävässä mittakaavassa. Ne, jotka treenaavat tosissaan, saavat näistä radoista erinomaisen keskimatkan harjoituksen, kun taas niiden, joita kiinnostaa suunnistus enemmän ulkoilu- kuin urheilumuotona, kannattaa ottaa mustikkaämpäri metsään mukaan: kypsiä marjoja riitää juuri nyt runsain määrin. Ratamestari on Samuli Salmenoja.

Pysäköinti Soilan metsätien puomin edessä olevalla pienellä parkkipaikalla maantien 104 lähituntumassa: säästäkää tilaa ja olkaa huomaavaisia, älkääkä tukkiko tietä, vaikka puomi olisi kiinni, sillä maanomistaja Fiskars Oyj:n autot voivat käyttää tietä milloin hyvänsä. Mikäli mainittu, myös suunnistuskartoille P:llä merkitty paikka on täynnä, auton voi jättää tien 104 toiselle puolelle n. 400 m etelään, jossa muutaman auton kokoinen varaparkkipaikka turvallisesti kestopäällysteen ulkopuolella. Koska tie 104 on kapea ja huonokuntoinen, autoa ei missään olosuhteissa pidä pysäköidä sen ajoradalle. Rastit, lähtö ja maali on merkitty tavallisin rastilipuin (normaali koko). Tällä kertaa rasteilla ei ole koodinumeroita eikä Emit-leimasimia.

Harjoituksen hinta: aikuiset 7 €, 18-vuotiaat tai nuoremmat sekä OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet ilmaiseksi. Maksaa voit Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero on kartassa, huomatkaa, että tällä kertaa käytämme eri FU-47:n tiliä kuin aiemmin!), samaan pankkisiirtoon saa yhdistää useampia maksuja, viestikenttään suunnistajien nimet. Myös Mobilepay (OK Raseborg 67668), Smartum, Edenred ja ePassi toimivat. GPS-tulospalvelu ja reittihärveli Liveloxissa. Itse tulostettavat pdf-kartat Rastilipusta, paperikartat karttapostilaatikoistamme FU-47:n majalta Fiskarista (Kalliomäentie) tai Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta.

Tervetuloa Soilaan!