Rövarberget, Pohjankuru, omatoimirastit, 25.3.–16.4.2023

(På svenska)

Rasti, jolta on näköala Tammisaareen asti. Kuva 24.3.2023.

(Uutta lumitietoa ma 27.3.: parin erittäin hienon suunnistuspäivän jälkeen saimme jälleen uutta lunta, ja lumisade jatkuu vielä pari päivää. Juuri nyt kannattaakin tarkistaa sääennusteet ennen reissua treeneihin; lumiolosuhteet muuttunevat jälleen parempaan suuntaan viimeistään ennen pääsiäistä.)

(Uutta lumitietoa, pääsiäinen: lähes lumeton maasto, erinomaiset olosuhteet suunnistukselle, takatalvi on ohitse!)

Omatoimirastit ovat avoinna Rövarbergetin kartalla Pohjankurussa la 25.3 – su 16.4.2023, lähtö ja maali vesitornin lähistöllä. Kartta on päivitetty keväällä 2022. Kun harjoitus avataan, on maastosta yli 80 % lumetonta, mutta joissakin paikoissa (erityisesti pohjoisrinteillä ja kaikilla suoalueilla) on edelleen jäljellä sen verran lunta ja vettä, että se voi vaikuttaa vauhtiin. Ratasuunnittelu on kuitenkin tehty siten, että lumettomia alueita ja hienoja etelärinteitä kartan eteläosassa on painotettu. Olosuhteet ovat toisin sanoen hyvät tehokkaaseen ja kiinnostavaan suunnistukseen. Harjoitus on kuitenkin fyysisesti varsin rankka johtuen korkeuseroista maastossa, mikä kannattaa muistaa, kun valitsee rataansa.

Mikäli polkurikas maasto ei muuten tunnu tarpeeksi haastavalta, tarjoamme Rastilipussa ns. ultimate-kartan pdf-tiedostona, siis kartan, jolta kaikki mustat polut on poistettu. Sen lisäksi samat radat ovat tarjolla myös täysin tavallisella kartalla – valitse itse, kumpaa karttaa käytät! (Paperikartat laatikoissamme vain tavallisella kartalla.)

Neljä rataa: A-rata 6,4 km & 17 rastia, B-rata 4,5 km & 12 rastia, C-rata 3,3 km & 12 rastia ja D-rata 2,2 km & 8 rastia. Mittakaava 1:10000 tai 1:7500 A- ja B-radoilla, 1:7500 C- ja D-radoilla, käyräväli 5 m. Rastit on merkitty maastoon tavallisilla suurilla rastilipuilla, tällä kertaa ei koodinumeroita eikä leimasimia. Mikäli huomaat, että jokin rastilippu puuttuu, olemme kiitollisia, jos ilmoitat siitä meille. Ratamestari on Jouko Nurmiainen.

Pysäköinti Brunkomintien varteen jätepisteen luokse, missä tiellä on reilun kokoinen levennys, matka pysäköinnistä lähtöön n. 200 m tietä pitkin, ks. kartasta.

Huom.: maaston polkuverkostosta suuri osa on Fiskarin ruukin maastopyöräilyreittejä, eli suunnistajana näillä poluilla liikkuessanne huomioikaa ympäristöänne ja varokaa tarvittaessa pyöräilijöitä, jotka voivat liikkua varsinkin alamäkeen ajaessaan varsin nopeastikin.

Harjoituksen hinta: seuramme ulkopuoliset aikuiset maksavat 8 € ja korkeintaan 18-vuotiaat nuoret 5 €; OK Raseborgin jäsenet (ja kuntorastitalkoisiimme osallistuvat FU-47:n jäsenet) suunnistavat kaikki ilmaiseksi. Suuremmat ryhmät (vähintään 10 suunnistajaa) saavat alennusta. Maksaa voi Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero näkyy kartassa), samalla kertaa voi maksaa useampia, kirjoita suunnistajien nimet viestikenttään. Myös Mobilepay, Smartum, Edenred ja ePassi toimivat. GPS-tulospalvelu ja -reittihärveli Liveloxissa. Pdf-kartat itse tulostettaviksi Rastilipussa nyt heti, paperikartat karttapostilaaatikoissame FU-47:n seurantalolla Fiskarissa (Kalliomäentie 4) ja Västerbyn hiihtokeskuksessa Tammisaaressa lauantaista 25.3. alkaen.

Tervetuloa Pohjankuruun!

Harjoitusmaastosta yli 80 % oli lumetonta 24.3.2023.
Pohjoisrinteillä ja soiden reunoilla oli vielä hieman lunta jäljellä, ja jotkut paikat olivat vielä märkiä, 24.3.2023.