Rövarberget, Pohjankuru-Fiskari: Keskiviikkorastit ja pyöräsuunnistuksen Miry-cup, 29.5.2024

(På svenska)

Keskiviikkona 29.5. on jälleen keskiviikkorastien vuoro, ja tällä kertaa järjestämme kaksiosaisen tapahtuman Fiskarin ruukkikylän ja Pohjankurun välisessä Rövarbergetin maastossa. Tarjolla on toisaalta tavalliset, jalan juostavat kuntorastiradat vuonna 2022 päivitetyllä ja myös sen jälkeen ylläpidetyllä metsäsuunnistuskartalla sekä toisaalta pyöräsuunnistuksen Miry-cup ja sitä varten tehdyt kolme pyöräsuunnistusrataa asianmukaisella, urakuvauksensa osalta nyt toukokuussa 2024 päivitetyllä pyöräkartalla. Sekä tossu- että pyöräsuunnistuksella on yhteinen tapahtumakeskus ja pysäköinti, ja mikäli intoa ja kuntoa riittää, voit osallistua samalla osallistumismaksulla molempien lajimuotojen radoille!

Molemmat kartat noudattavat lajimuotojensa uusimpia kuvausohjeita, ja molempien lajimuotojen maasto tarjoaa mukavan kesäisiä elämyksiä. Juosten suunnistettavilla radoilla käytössä on monille jo tuttu Rövarbergetin mäkinen mutta polkurikas avokallio- ja metsämaasto. Pyöräsuunnistuksessa käytettävä maasto on osin polkurikasta Fiskars Trail Parkin maastoa ja osin taajama-aluetta. A-rata tarjoaa myös korkeuseroja reippaammin. Fiskars Village Trail Centerin aluetta halkoo metsätie, polut ovat pääosin pienempiä, paikoin myös erittäin teknisiä ja vaativia. Vain A-rata käy vaativimmilla poluilla, eli pyöräsuunnistuksessa eri maastonosien vaativuuserot on huomioitu ratasuunnittelussa, ja helpoin ja lyhyin C-rata soveltuukin hyvin myös aloittelijoille ja lajikokeilijoille. Jalan suunnistettavat radat on suunnitellut Elsa Nurmiainen, ja pyöräsuunnistuksen ratamestarina on Kimmo Mäki.

Tapahtumakeskus ja pysäköinti ovat Tukkitien ja Auratien risteyksessä Fiskarin ruukkikylän etelälaidalla. Perille johtaa opastus kahdestakin eri opastuspisteestä, toisaalta tieltä 111 Pohjankurusta Brunkomintien risteyksestä ja toisaalta Fiskarin ruukin keskustasta tieltä 104 Gästerbyntien risteyksestä. Pyydämme tienvarsipysäköinnin sujuvoittamiseksi noudattamaan saapuvan liikenteen opastusta erityisesti viimeisillä sadoilla metreillä ennen perille saapumista: Tukkitie ja Auratie ovat kapeita, ja mikäli onnistumme liikennöimään niitä pitkin suunnistajien kesken yksisuuntaisesti myötäpäivään, kokemus on kaikille miellyttävämpi. Lisäksi pyydämme autolla liikkuvia varomaan erityisesti Fiskarin ja tapahtumakeskuksen välisellä alueella pyöräsuunnistajia!

Lähtö on avoinna klo 17-19. Pisimmälle pyöräsuunnistusradalle aikovia pyydämme lähtemään mahdollisuuksien mukaan jo klo 18.30 mennessä. Karttamaksu on 8 €; 18-vuotiaat ja nuoremmat juniorit maksavat 5 €, mutta kaikki OK Raseborgin jäsenet (ja toimitsijamme FU-47:sta) suunnistavat ikään katsomatta ilmaiseksi. Samalla maksulla voi osallistua sekä tossu- että pyöräsuunnistukseen. Maksutavat käteinen, MobilePay (OK Raseborg 67668) ja tavanomaiset liikuntaedut sekä ennakkomaksu Rastilippu-palvelussa. Molemmissa suunnistusmuodoissa käytössä ovat Emit-leimaus ja Livelox, tällä kertaa ei omatoimirasteja vaan pelkkä iltatapahtuma. Paikalle saapuu myös Suunnistajan Kaupan myymäläauto.

Tossusuunnistuksessa ratapituudet ja mittakaavat ovat seuraavat, kaikki kartat A4-kokoa, ota mukaan oma karttamuovi:

  • A 6,5 km, 17 rastia, 1:10000 tai 1:7500
  • B 4,5 km, 12 rastia, 1:10000 tai 1:7500
  • C 3,4 km, 11 rastia, 1:7500
  • D 2,1 km, 8 rastia, 1:7500
  • E 1,4 km, 5 rastia, 1:7500.

OK Raseborgin alle 16-vuotiaille tapahtuma on seuran oman juniorcupin toinen osakilpailu.

Pyöräsuunnistuksessa ratapituudet ovat alustavasti A noin 10 km, B noin 7,5 km sekä C noin 5 km, matkat linnuntietä. Kartta A4 1:10000, A-radalla kartanvaihto. Kartalla on muutamia kiellettyjä alueita sekä turvallisuuden että luonnonsuojelun takia. Kaikkien osallistujien on ehdottomasti käytettävä pyöräilykypärää ja noudatettava liikennesääntöjä! Jos sinulla on oma pysu-karttateline, ota se mukaan. Järjestäjä saattaa mahdollisesti pystyä lainaamaan yksittäisiä karttatelineitä nopeimmat ensin -periaatteella. Fiskarissa on pyörille myös pesumahdollisuus Paja-aukiolla vuokraamon luona. 

Huomaa myös: jos otat uima-asun ja pyyhkeen mukaan, vain muutaman kilometrin päässä tapahtumapaikalta on tarjolla Raaseporin kaupungin julkisia uimarantoja virkistäytymiseen ja peseytymiseen helteisen suunnistuksen jälkeen. Flacksjön uimaranta sijaitsee vain pari kilometriä ruukkikylän keskustasta länteen, kun taas Skogsängsgölen on vain pienen pistäytymisen päässä tieltä 111, kun Pohjankurusta poistutaan kohti Karjaata. Meressä uimista suosiville suosittelemme puolestaan Gumnäsin uimarantaa Pohjan kirkonkylän tuntumassa.

Tervetuloa aurinkoiseen Fiskariin!