Risten, Ingå: egenhandsorientering, 24-28.4.2024

(Suomeksi)

På grund av det kraftiga snöfallet på måndag och tisdag omvandlar vi vår onsdagsorientering i Risten den 24 april till EGENHANDSORIENTERING, som är öppen från onsdagen den 24 april till söndag kväll den 28 april.

Papperskartor kommer att finnas i plastlådan på parkeringsplatsen för träningen från onsdag kväll den 24 april kl. 18.00. Kartor kan också laddas ner som pdf från Rastilippu.fi. Den här gången kommer resultaten endast från Livelox gps, även om vi har hunnit föra Emit-stämplar till skogen.

För dem som redan har sommardäck på bilen rekommenderar vi att ni väntar till torsdagen eller veckoslutet innan ni anländer, av trafiksäkerhetsskäl. Vi räknar också med att snöförhållandena i orienteringsterrängen i slutet av veckan kommer att vara mycket bättre än på onsdagen. De som vill kan dock ge sig ut i skogen redan på onsdag kväll. Vårvädret kan ibland bjuda på överraskningar, men genom att ändra tidpunkten och formatet för vårt evenemang kommer vi att kunna anpassa oss till situationen och erbjuda en fullständig orienteringsupplevelse.

Det kommer att finnas fem banor, varav A- och B-banorna (7,0 km och 4,9 km) har en tydlig långdistanskaraktär. Det finns också en C-bana på 3,5 km, en D-bana på 2,2 km och en E-bana på 1,3 km. På grund av terrängens karaktär rekommenderar vi att barn denna gång har följeslagare med sig i skogen. Terrängen är ju välbekant för de flesta, fin orienteringsterräng med öppna bergsområden och detaljerade skogspartier. Nära kontroll 88 på A-, B- och C-banorna har det avverkats så pass nyligen att den nya gläntan tillsvidare återgetts ganska approximativt på kartan. Också nära kontrollerna 115 och 110 på A- och B-banornas nordliga del finns ett större, uppskattningsvis ritat gallringsområde. Banläggare är Raul Röman.

Parkering vid Danielssons gård och närmare sagt vid tork vid Ristensvägen. Kartlänk:

https://goo.gl/maps/BwayCbYSQYwPziSg6

Banlängderna är denna gång: A 7,0 km, B 4,9 km, C 3,5 km, D 2,2 km och E 1,4 km.

Pris för träningen: vuxna 8 €, 18-åringar eller yngre 5 €, OK Raseborgs medlemmar och våra funktionärer från FU-47 orienterar gratis. Man kan betala i Rastilippu på förhand eller kontant på platsen. Också MobilePay (OK Raseborg 67668), Smartum och ePassi fungerar. Resultat endast med Livelox.

Välkomna!