Risten, Inkoo: omatoimirastit, 24.-28.4.2024

(På svenska)

Muunnamme maanantain ja tiistain runsaan lumisateen takia keskiviikon 24.4. Ristenin iltarastitapahtumamme OMATOIMIRASTEIKSI, jotka ovat avoinna keskiviikosta 24.4. sunnuntai-iltaan 28.4.

Paperikarttoja on saatavilla rastien pysäköintipaikalla olevassa muovilaatikossa keskiviikkoillasta 24.4. klo 18.00 alkaen. Karttoja voi myös ladata itselleen pdf-tiedostona Rastilippu.fi:stä. Tulospalvelu hoidetaan tällä kertaa pelkästään Liveloxin gps-tuloksilla, vaikka olemmekin ehtineet viedä maastoon myös Emit-leimasimet.

Niille, joiden autoissa on jo kesärenkaat, suosittelemme liikenneturvallisuuden takia suunnistamaan saapumista vasta torstaina tai viikonloppuna. Ennakoimme myös suunnistusmaaston olevan lumen osalta loppuviikosta huomattavasti keskiviikkoa miellyttävämmässä kunnossa. Halukkaat pääsevät kuitenkin metsään jo keskiviikkoiltana. Keväällä kelit saattavat joskus tarjota yllätyksiä, mutta muuttamalla tapahtumamme aikataulua ja muotoa pystymme sopeutumaan tilanteeseen ja tarjoamaan täysipainoisen suunnistuskokemuksen.

Tarjolla on viisi rataa, joista A- ja B-radoilla (7,0 km ja 4,9 km) on selkeä pitkän matkan luonne. Lisäksi tarjolla on C-rata 3,5 km, D-rata 2,2 km ja E-rata 1,3 km. Lapsille suosittelemme tällä kertaa mukaan maaston luonteen takia saattajaa. Maasto on useimmille jo hyvinkin tuttu, hienoa suunnistusmaastoa, jossa on laajoja avoimia avokallioalueita ja pienipiirteisempiä, vaihtelevia metsäisempiä osia. A-, B- ja C-radoilla käytetyn rastin 88 ympäristössä on hakattu metsää sen verran hiljattain, että uusi aukko on kuvattu kartalle toistaiseksi vain suuntaa-antavan suurpiirteisesti. Samoin A- ja B-ratojen pohjoisosassa rastien 115 ja 110 ympäristössä on uusi, vain suuntaa-antavasti kuvattu harvennushakkuualue. Ratamestari on Raul Röman.

Pysäköinti Danielssoneiden maatilalla ja tarkemmin sanottuna viljakuivurilla Ristenintien varressa. Karttalinkki:

https://goo.gl/maps/BwayCbYSQYwPziSg6

Karttamaksu aikuisilta 8 €, 18-vuotiailta tai nuoremmilta 5 €, OK Raseborgin jäsenet ja FU-47:n kuntorastitoimitsijamme suunnistavat ilmaiseksi. Maksaa voi etukäteen Rastilipussa tai käteisellä paikan päällä. Myös MobilePay (OK Raseborg 67668), Smartum ja ePassi toimivat. Tulokset tällä kertaa vain Liveloxilla.

Tervetuloa!