Pitkälammi, Kisko, omatoimirastit, 5.–18.6.2023

(På svenska)

Pitkälammi on yksi hienoimmista maastoista tällä seudulla! (Kuva on vuodelta 2022, samaa aluetta käytetään myös nyt.)

Raaseporin omatoimirastit jatkuvat uusilla radoilla muutaman kilometrin verran Varsinais-Suomen puolella maakuntarajaa. Saamme tällä kertaa juosta FU-47:n todellisessa huippumaastossa Kiskon Pitkälammilla. Paikka on monille tuttu paitsi edellisten vuosien kuntorasteilta, myös Hiidenkiertäjien vuoden 2015 R2:n SM-viestistä sekä vuoden 2016 Prisma-rasteilta. Vaikka kartta on jo kahdeksan vuotta vanha, sitä päivitettiin vuoden 2019 Fiskarin SM-pitkän harjoituskäyttöön, minkä lisäksi keltaista ja vihreää on säädetty parissa paikassa kevyesti myös nyt. Kaksi pisintä rataa (A ja B) kiertävät Pitkälammin ympäri ja ovat siksikin suhteellisen pitkiä. C-, D- ja E-radat ovat luonnollisesti lyhyempiä ja helpompia. Silti myös D- ja E-radat olisivat kilpailuissa pikemminkin 12- kuin 10-sarjan tasoa, eli nuorimpien lasten voi olla hyvä ottaa tällä kertaa saattaja mukaan metsään: heikoimmat ajokoneurat alkavat olla paikoin jo sen verran heikkoja, että on hyödyksi, jos suunnistaja osaa ja uskaltaa ottaa lisätukea esim. suon reunasta, selkeistä käyrämuodoista tai kuviorajasta. Ratamestari on Samuli Salmenoja.

Viisi rataa: A-rata 6,9 km 19 rastia, B-rata 5,1 km 12 rastia, C-rata 3,4 km 12 rastia, D-rata 2,0 km 10 rastia ja E-rata 1,4 km 8 rastia. A- ja B-radoilla mittakaava on 1:10000 niin että ne mahtuvat A4-arkille; C-, D-, ja E-radoilla mittakaava on 1:7500, käyräväli on 5 m. Rastit on merkitty maastoon tavallisilla suurilla rastilipuilla, tällä kertaa ei koodinumeroita eikä leimasimia. Jos havaitset jonkun rastin puuttuvan, ilmoita ongelmasta meille.

Pysäköinti suunnistuskartan osoittamassa paikassa ehdottomasti kestopäällystetyn maantien ulkopuolella. Tien 186 varressa on opastusrastilippu Pitkälammin metsäautotien risteyksessä. Metsäautotiellä on puomi, jonka luona olevalla pienellä levennyksellä saa pysäköidä, mutta toivomme huomaavaisuutta ja säästäväisyyttä niukan tilan kanssa. Älä tuki reittiä puomille, maanomistajalla on avain, ja metsäautotielle voi olla liikennettä milloin tahansa. Toinen muutaman auton pysäköintimahdollisuus on n. 500 m kaakkoon edellisestä maantien varressa pienen metsätieristeyksen luona. Varokaa maantien liikennettä ja jättäkää täälläkin tilaa mahdollisuuksien mukaan myös muille.

Harjoituksen hinta: seuramme ulkopuoliset aikuiset maksavat 8 € ja korkeintaan 18-vuotiaat nuoret 5 €; OK Raseborgin jäsenet (ja kuntorastitalkoisiimme osallistuvat FU-47:n jäsenet) suunnistavat kaikki ilmaiseksi. Maksaa voi Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero näkyy kartassa), samalla kertaa voi maksaa useampia, kirjoita suunnistajien nimet viestikenttään. Myös Mobilepay, Smartum, Edenred ja ePassi toimivat. GPS-tulospalvelu ja -reittihärveli Liveloxissa. Pdf-kartat itse tulostettaviksi Rastilipussa, paperikartat karttapostilaatikoissame FU-47:n seurantalolla Fiskarissa (Kalliomäentie 4) ja Västerbyn hiihtokeskuksessa Tammisaaressa.

Tervetuloa Pitkälammille!