Pitkälammi, Kisko: omatoimirastit, 3.-16.6.2024

(På svenska)

Kesäkuun alkaessa tarjoamme kaikille kiinnostuneille täydet kaksi viikkoa avoinna olevat omatoimirastit maanantaiaamusta 3.6. sunnuntai-iltaan 16.6. Pitkälammin huippumaastossa Kiskossa niukasti Salon puolella kunta- ja maakuntarajaa. Karttahan on tuttu jo usemman vuoden ajalta, ja maasto on todellinen helmi, jonne on aina yhtä hienoa ja elämyksellistä palata suunnistamaan.

Tällä kertaa meillä on tarjolla viisi rataa: A-rata 6,8 km ja 16 rastia, B-rata 4,7 km ja 10 rastia, C-rata 3,0 km ja 10 rastia, D-rata 1,9 km ja 8 rastia sekä E-rata 1,4 km ja 6 rastia. A-radan mittakaava on 1:10000, B-rata on tarjolla sekä 1:10000- että 1:7500-versiona ja C-, D- ja E-ratojen mittakaava on 1:7500. Käyräväli on 5 m. Rastit on merkitty maastoon tavallisilla suurilla rastilipuilla, tällä kertaa ei koodinumeroita eikä leimasimia. Jos huomaat, että jokin rastilippu on kadonnut, ilmoita siitä mielellään meille.

Maaston luonteen takia D- ja E-ratojen vaikeustaso muistuttaa tällä kertaa enemmän 12- kuin 10-vuotiaiden kilpailuratoja, eli nuorimpien voi kannattaa ottaa mukaansa metsään saattaja: heikoimmat metsäkoneurat alkavat olla niin heikkoja, että on hyödyksi, jos suunnistaja osaa ja uskaltaa tukeutua esim. soiden reunoista, korkeuskäyristä tai selkeistä kuviorajoista. Ratamestari on Samuli Salmenoja.

Pysäköinti suunnistuskartan osoittamassa paikassa ehdottomasti kestopäällystetyn maantien ulkopuolella. Tien 186 varressa on opastusrastilippu Pitkälammin metsäautotien risteyksessä. Metsäautotiellä on puomi, jonka luona olevalla pienellä levennyksellä saa pysäköidä, mutta toivomme huomaavaisuutta ja säästäväisyyttä niukan tilan kanssa. Älä tuki reittiä puomille, maanomistajalla on avain, ja metsäautotielle voi olla liikennettä milloin tahansa. Toinen muutaman auton pysäköintimahdollisuus on n. 500 m kaakkoon edellisestä maantien varressa pienen metsätieristeyksen luona. Varokaa maantien liikennettä ja jättäkää täälläkin tilaa mahdollisuuksien mukaan myös muille.

Harjoituksen hinta: seuramme ulkopuoliset aikuiset maksavat 8 € ja korkeintaan 18-vuotiaat nuoret 5 €; OK Raseborgin jäsenet (ja kuntorastitalkoisiimme osallistuvat FU-47:n jäsenet) suunnistavat kaikki ilmaiseksi. Maksaa voi Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero näkyy kartassa), samalla kertaa voi maksaa useampia, kirjoita suunnistajien nimet viestikenttään. Myös Mobilepay, Smartum, Edenred ja ePassi toimivat. GPS-tulospalvelu ja -reittihärveli Liveloxissa. Pdf-kartat itse tulostettaviksi Rastilipussa, kun harjoitus alkaa, paperikartat 3.6. alkaen karttapostilaatikoissame FU-47:n seurantalolla Fiskarissa (Kalliomäentie 4) ja Västerbyn hiihtokeskuksessa Tammisaaressa.

Tervetuloa!