Onsdagsorientering och OK Raseborgs klubbmästerskap i sprint, Fiskars 10.4.2024

(Suomeksi)

Onsdagen den 10.4 inleds vår nya säsong på ”allvar” då det är dags för klubbmästerskap i (skogs)sprint i Fiskars. Konceptet är detsamma som tidigare år, d.v.s. man tävlar i två klasser (H och D), på sträckan en engelsk mil (ca 1,6 km). De tävlande får sedan respit enligt ålder.

Detta år gör vi upp om sprintmästerskapen i samband med säsongens första onsdagsorienteringsevenemang. Alla deltagare, oberoende av förening får också ställa upp i tävlingsklasserna på ”tävlingsmilen”.

Som tävlingscentral fungerar FU-47:s klubbstuga i Fiskars (adress: Kalliomäentie 4). Här finns även möjlighet till omklädning inomhus.

Det finns tre olika banor:

  • Tävlingsmilen” är banan för vårt klubbmästerskap men även öppen tävling för andra föreningars medlemmar. På denna bana erhålls respit enligt ålder. Det finns två aningen olika versioner, en för H- och en för D-klassen. Banan lämpar sig utmärkt för alla som kan orientera på vanlig bana utan band.
  • ”Dubbelmilen” är en motionsbana
  • ”Barnmilen” är en lite lättare motionsbana för de yngsta.

OBS!!!! Alla som väljer att ställa upp på ”tävlingsmilen” bör löpa denna bana först!!!!

Start mellan kl. 17.00 och 19.00. Fri start i övrigt men på ”tävlingsmilen” gäller ett startintervall på 1 minut mellan de tävlande! Till ”tävlingsmilens” start är det 700 m från TC, de övriga två banornas start sker från TC.

Emitstämpling och Livelox. Banorna löps i skogsterräng men bl.a. en spånbana och övriga ledstänger gör orienteringen lättare för de yngsta. Banläggare är Uolevi Nurmi.

Vinnarna i herr- och damklassen på ”tävlingsmilen” (gäller alla föreningars deltagare, ej enbart från OK Raseborg) får en yxa i pris!

Två yxor lottas även ut bland alla deltagare på motionsbanorna!

Kartavgift: 8 €/vuxen och 5 € för 18-åringar och yngre; medlemmar av OK Raseborg samt våra FU-47-motionsorienteringsfunktionärer orienterar gratis. Man kan betala antingen kontant på platsen, i Rastilippu eller i MobilePay. Man kan också betala med vissa motionssedlar och -förmåner.

HOPPAS ALLA ÄR IVRIGA PÅ ATT STARTA VÅR ONSDAGSORIENTERINGSSÄSONG!

VARMT VÄLKOMNA MED!