Loppiasrastit, Silversand-Märsan, Hanko: omatoimisuunnistus 3.–22.1.2023

(På svenska)

Harjoituksen maastoa maanantaina 2.1.2023.

(Huom.: Omatoimirastien päivämäärät olivat alunperin 3.–15.1., mutta kysynnän ja sää- ja lumiolosuhteiden takia pidämme radat avoinna viikon pidempään, sunnuntai-iltaan 22.1. asti.)

OK Raseborgin ensimmäiset avoimet rastit uuden vuoden 2023 puolella ovat avoinna Hangossa Silversandin campingin läheisyydessä. Harjoitus toteutetaan omatoimisuunnistuksena 3.–22.1.2023, ja tarjolla on neljä rataa: A 6,5 km, B 5,5 km, C 4,1 km ja D 1,6 km. Mittakaavat ovat tällä kertaa A 1:10000; B, C & D 1:10000 & 1:7500. Käyräväli on 2,5 m. Harjoitus tarjoaa kaikille kiinnostuneille hienon mahdollisuuden juosta lumettomassa tai hyvin vähälumisessa maastossa koko Manner-Suomen eteläisimmällä suunnistuskartalla. Maanantaina 2. tammikuuta, kun rastit vietiin maastoon, selvästi yli 95 % maapohjasta oli täysin lumetonta, eikä missään kohdassa rataa ollut tarpeen astua lumeen, ellei erityisesti halunnut, mutta lähipäivien sää ratkaisee, paljonko Hankoon tulee harjoituksen aukioloaikana lisää uutta lunta. Radat on suunnitellut Jouko Nurmiainen.

Pysäköinti Aarne Karjalaisen tien varressa Silversandin campingin eteläpuolella (huomaa että mm. Google Mapsissa Aarne Karjalaisen tien nimi on väärin, siellä lukee Lähteentie). Harjotuksen lähtö ja maali ovat n. 100 m pysäköintipaikalta. Rastit sekä lähtö ja maali on merkitty oranssilla ja keltaisella kuitunauhalla, koodinumeroita tai Emit-leimasimia ei tällä kertaa maastossa ole.

Karttamaksu: aikuiset 8 €, 18-vuotiaat tai nuoremmat 5 €, OK Raseborgin tai FU-47:n jäsenet suunnistavat ilmaiseksi. Maksaa voi Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero on kartassa, tarkista, että maksat tällä kertaa maksusi OK Raseborgille), samalla kertaa saa maksaa useampiakin osallistujia, kirjoita suunnistajien nimet pankkisiirron viestikenttään. Myös Mobilepay (OK Raseborg 67668), Smartum ja ePassi toimivat. GPS-tulospalvelu ja reittihärveli Liveloxissa. Pdf-karttoja itse tulostettavaksi on Rastilipussa, paperikarttoja on OK Raseborgin karttapostilaatikossa Västerbyn hiihtokeskuksessa Tammisaaressa.

Tervetuloa Hankoon!

Omatoimirastien lähtö ja maali, 2.1.2023, oranssi ja keltainen kuitunauha näkyvät kuvassa.