Lillfors, Åminnefors, omatoimirastit, 24.4.–7.5.2023

(På svenska)

Omatoimirastit ovat avoinna ma 24.4. – su 7.5.2023 Lillforsin kartalla Åminneforsin ja Pohjankurun välillä, lähtö ja maali tällä kertaa Åminnentiellä Skurubackenin eteläpuolella lähellä Mustionjoen pohjoisrantaa ja Karjaan-Pohjan jätevedenpuhdistamoa.

Kartta on päivitetty systemaattisesti SM-pitkän 2019 harjoituspakettikäyttöön, mutta olemme lisänneet sinne aivan hiljattain ajan tasalle myös uusimmat avo- ja harvennushakkuut. Nämä vuonna 2022 harvennetut alueet voivat olla osittain hieman risukkoisia, mutta metsäkone on kerännyt risuista valtaosan pois, ja maaston juostavuus onkin melkein yhtä hyvä kuin ennen harvennusta, samalla kun näkyvyys on parantunut. Uusimmista ajokoneurista kuitenkin vain suurimmat ja selkeimmät ovat kartalla.

Radat on myös suunniteltu niin, etteivät nämä uudet metsätyöt häiritse suunnistusta liikaa. Muista kuitenkin, että Lillforsin maasto on osittain hyvinkin mäkistä ja jyrkkää suhteellisen suurine korkeuseroineen, mikä kannattaa muistaa, kun valitsee rataansa.

Neljä rataa: A-rata 5,2 km & 16 rastia, B-rata 4,1 km & 12 rastia, C-rata 2,9 km & 9 rastia ja D-rata 2,1 km & 8 rastia. Mittakaava 1:10000 tai 1:7500 A- ja B-radoilla, 1:7500 C- ja D-radoilla, käyräväli 5 m. Rastit on merkitty maastoon tavallisilla suurilla rastilipuilla, tällä kertaa ei koodinumeroita eikä leimasimia. Mikäli huomaat, että jokin rastilippu puuttuu, olemme kiitollisia, jos ilmoitat siitä meille. Ratamestarit ovat Olavi Hartonen ja Mika Lassila.

Pysäköinti tien varteen lähdön ja maalin lähelle Åminnentien varteen, muutama sata metriä länteen vanhan ratavallin pyörätien länsipäästä, ks. tarkemmin kartasta.

Huom.: Yksinkertaisin tapa saapua näille rasteille autolla on ajaa Pohjankurun Shellin kautta: soratie Skurubackenin ylitse on nyt hyvässä kunnossa ja kunnostettu lähistöllä tehtyjen metsätöiden jälkeen. On myös mahdollista ajaa asfalttitietä (Åminnentie) tieltä 111 Åminneforsin liittymästä, mutta asfalttitiereitin viimeinen osa Åminnentien ja Valssaamontien (Mustionjoen ylitse Nordcenter Golfiin ja Åminnen kartanolle johtava tie) risteyksestä perille treenipaikalle on varsin kuoppainen. Muista myös, ettei läpikulkuliikenne ole sallittua Lillforsinmäessä (pieni autotiereitti tieltä 111 em. reittien välillä).

Harjoituksen hinta: seuramme ulkopuoliset aikuiset maksavat 8 € ja korkeintaan 18-vuotiaat nuoret 5 €; OK Raseborgin jäsenet (ja kuntorastitalkoisiimme osallistuvat FU-47:n jäsenet) suunnistavat kaikki ilmaiseksi. Maksaa voi Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero näkyy kartassa), samalla kertaa voi maksaa useampia, kirjoita suunnistajien nimet viestikenttään. Myös Mobilepay, Smartum, Edenred ja ePassi toimivat. GPS-tulospalvelu ja -reittihärveli Liveloxissa. Pdf-kartat itse tulostettaviksi Rastilipussa nyt heti, paperikartat karttapostilaaatikoissame FU-47:n seurantalolla Fiskarissa (Kalliomäentie 4) ja Västerbyn hiihtokeskuksessa Tammisaaressa.

Tervetuloa Lillforsiin!