Långsjö-Öksjö, Fiskari, omatoimirastit, 15.–28.5.2023

(På svenska)

Omatoimirastit ovat avoinna ma 15.5. – su 28.5.2023 Fiskarin ruukkikylän luoteispuolella Långsjön/Pitkäjärven ja Öksjön välisellä metsäalueella. Pysäköinti Isokiskontien puomin luona olevalle parkkipaikalle Kivijärven/Stensjön itäpäähän reilun kilometrin päähän Fiskarin ruukkikylän keskustasta. Ole pysäköidessäsi huomaavainen, pyri säästämään parkkitilaa myös muille, älä tuki tietä äläkä aja puomilta pidemmälle, vaikka se sattuisikin olemaan avoinna rasteilla käydessäsi. Lähtöön (n. 700 m) ja maaliin (n. 1 km, D-radan maaliin n. 200 m) tällä kertaa pieni verryttelymatka Isokiskontietä pitkin, ks. tarkemmin kartoista, joihin pysäköintipaikka on merkitty P-kirjaimella.

Kartta on tuttu SM-pitkän 2019 finaalipäivältä ja alueella sen jälkeen pidetyiltä kuntorasteilta ja pitää pääosin edelleen hyvin paikkansa. Maastossa on kuitenkin eräitä harvennushakkuualueita ja pari pienempää avohakkuuta, jotka on päivitetty kartalle vain osittain. Nämä on ratasuunnittelussa onnistuttu valtaosin välttämään, mutta esim. kahden pisimmän radan rastivälien 4–6 alueella Öksjön kaakkoispuolella radat ylittävät harvennushakkuualueen ja siihen liittyvän metsäkoneuraston. Valtaosa maastosta on kuitenkin tunnetun hyväkulkuista, mutta paikoin pienipiirteistäkin Fiskarin seudun metsää, ja tällä kertaa erityisesti kaksi pisintä rataa ja jossain määrin myös B-rata käyvät erittäin harvoin nähdyissä paikoissa aivan karttamme lounaiskulmalla.

Viisi rataa: tavallista haastavampi A-Ekstra-rata 7,3 km 22 rastia, A-rata 6,2 km 16 rastia, B-rata 4,8 km 14 rastia, C-rata 3,2 km 10 rastia ja D-rata 2,3 km 7 rastia. Radoilla A-Ekstra ja A mittakaava 1:10000, radalla B 1:10000 tai 1:7500 ja radoilla C ja D 1:7500, käyräväli 5 m. B-radan 1:7500-kartta on poikkeuksellisesti käännetty vinoon, jotta rata on saatu kokonaisuudessaan mahtumaan A4-arkille. Huom. myös, etteivät parkkipaikka ja reitti lähtöön ja maalista takaisin parkkipaikalle näy tällä kartalla, eli tätä karttaa käyttävien kannattaa varautua tähän katsomalla ennen lähtöä muiden ratojen karttoja (paperikartat, Rastilipusta saatava pdf tai esim. Livelox mobiililaitteen ruudulta). Rastit on merkitty maastoon tavallisilla suurilla rastilipuilla, tällä kertaa ei koodinumeroita eikä leimasimia. Mikäli huomaat, että jokin rastilippu puuttuu, olemme kiitollisia, jos ilmoitat siitä meille. Ratamestari on Harri Hollo.

Harjoituksen hinta: seuramme ulkopuoliset aikuiset maksavat 8 € ja korkeintaan 18-vuotiaat nuoret 5 €; OK Raseborgin jäsenet (ja kuntorastitalkoisiimme osallistuvat FU-47:n jäsenet) suunnistavat kaikki ilmaiseksi. Maksaa voi Rastilipussa tai pankkisiirrolla (tilinumero näkyy kartassa), samalla kertaa voi maksaa useampia, kirjoita suunnistajien nimet viestikenttään. Myös Mobilepay, Smartum, Edenred ja ePassi toimivat. GPS-tulospalvelu ja -reittihärveli Liveloxissa. Pdf-kartat itse tulostettaviksi Rastilipussa, paperikartat karttapostilaatikoissame FU-47:n seurantalolla Fiskarissa (Kalliomäentie 4) ja Västerbyn hiihtokeskuksessa Tammisaaressa.

Tervetuloa Fiskariin!