Lähisuunnistus, Hanko, kesä-heinäkuu 2024, Silversand-Märsan

(På svenska)

Lähisuunnistus jatkuu tällä kertaa Hangossa! Kauden 2024 neljäs ja Hangon ensimmäinen rata on avoinna SILVERSAND-MÄRSANISSA 14.6.–7.7.2024. Jos pidit Rastikivasta, nämä uudet Länisuunnistuksen radat sopivat erinomaisesti juuri sinulle, ja vaikka olisit kokenut Rastikivan radat ehkä hieman liian lyhyiksi tai helpoiksi sinulle, sinun saattaa kannattaa kokeilla Lähisuunnistusta. Se on Rastikivan seuraaja, mutta samaan aikaan se on konseptina joustavampi ja suunniteltu vieläkin laajemmille käyttäjäryhmille.

Lähtö ja karttaämpäri ovat polunristeyksessä n. 20 m etelään Aarne Karjalaisen tieltä Silversandin leirintäalueelta Printalin tehtaalle, ks. tarkemmin pysäköintiohjeista tai pdf-ratakartasta. Autolla saavuttaessa kannattaa pysäköidä lähdön läheisyyteen Aarne Karjalaisen tien varteen. Tarjolla on kaksi eri rataversiota: lyhyempi rata on 2,0 km linnuntietä, sillä on 6 rastia ja sen optimireitti on n. 2,2 km; pidempi rata on 4,3 km linnuntietä, sillä on 11 rastia ja sen optimireitti on n. 4,5 km. Molemmat radat löytyvät samasta pdf-tiedostosta tai käännettävältä paperikartalta. Molemmat radat sopivat kaikille kiinnostuneille, myös vasta-alkajille, mutta pidempi rata on aavistuksen lyhyempää vaikeampi. Pienemmät lapset saattavat tarvita mukaansa aikuista saattajaa, mutta nämä radat soveltuvat erinomaisesti koko perheen luontokävelyksi tai -lenkiksi. Ratojen vaikeustaso vastaa suunnilleen Keskiviikkorastiemme helpohkoa C-rataa tai D-rataa.

Jos sinulla on tulostin, suosittelemme, että tulostat karttasi itse. Linkki pdf-karttaan on alla. Voit myös pitää pdf-karttaa avoinna tabletissasi tai puhelimessasi. Paperikarttoja on saatavilla lähtöpaikalla olevassa ämpärissä. Ota mukaasi kynä, jotta voit täyttää rasteilta löytyvät kirjaimet kartan reunassa olevaan ruudukkoon. Tällä kertaa kirjaimista ei muodostu erityistä tiettyä sanaa, mutta sitä vaikeampaa on arvata paria viimeistä kirjainta ilman että löytää kaikki rastit oikeasti. .

Ne, jotka ovat kiinnostuneita GPS-tuloksista, voivat nyt käyttää Liveloxia myös Lähisuunnistuksissa samaan tapaan kuin Keskiviikkorasteillamme. Livelox on ilmainen verkkopalvelu Ruotsista, ja se toimii joko suunnistajan omaa urheilukelloa tai älypuhelinsovellusta hyödyntäen.

Jos otat paperikartan lähtöpaikan ämpäristä, tarkista huolellisesti, että kansi tulee jälkeesi kunnolla kiinni. Ilmoita Kristian Forsellille, puhelin 044 2649067, esim. tekstiviestillä, jos ämpäriin jää alle 5 karttaa tai jos jokin rasteista puuttuu.

Harjoitus on ilmainen. Tervetuloa! 

Pdf-kartta on täällä.

Lue lisää Lähisuunnistuksen koko tämän vuoden kalenterista täältä.