Kvarnsjö, Fiskars: orientering på egen hand 8–21.8.2022

(Suomeksi)

Raseborgs orienteringar på egen hand fortsätter igen i Fiskars där FU-47 arrangerar träning på västra sidan av Kvarnsjö norr om själva bruksbyn. Banorna är öppna må 8.8–sö 21.8.2022. Det finns fyra banor att välja på: A 6,7 km, B 4,9 km, C 3,1 km och D 2,1 km. Skalorna denna gång: A 1:10000, B 1:10000 & 1:7500; C och D 1:7500. Ekvidistans 5 m. Kartan av Arvo Paulin och den fina terrängen är bekanta från FM-långdistanstävlingen i Fiskars i september 2019. Särskilt de längre banorna har den här gången tydlig långdistanskaraktär med några litet längre kontrollmellanrum och tempoväxlingar på de finskurna bergområden på den norra ändan av träningskartan. Banläggarna är Jonas Wolff och Mika Lassila.

Parkering på den lilla parkeringsplatsen framför bommen vid Stensjö vid Storkiskovägen en dryg kilometer nordväst från Fiskars torg: spara utrymme och visa hänsyn, blockera inte vägen även om bommen är stängd. Observera att bommen kan vara också öppen nu på sommaren men det betyder inte den här gången att man kan köra till andra sidan av den. Om denna parkeringsplats (som är märkt med P på alla andra kartor än B-banans 1:7500) är full kan man lämna bilen några hundra meter sydost invid den gamla avstjälpningsplatsen. Där finns en reservparkering där några personbilar ryms. Start och mål några hundra meter från den ovannämnda bommen & parkeringen. Kontrollerna, starten och de båda målen är märkta med vanliga skärmar, och det finns koder på kontrollerna, men ingen emit.

Pris för träningen: vuxna 7 €, 18-åringar eller yngre samt medlemmar av OK Raseborg eller FU-47 gratis. Pris kan betalas i Rastilippu eller med bankgiro (kontonummer på kartan, observervera att vi nu använder ett annat bankkonto för FU-47 än i början av säsongen!), på samma gång kan man betala för flera, skriv orienterarnas namn i meddelandefältet. Också Mobilepay (OK Raseborg 67668), Smartum, Edenred och ePassi fungerar. GPS-resultatservice och rutthärvel i Livelox. Pdf-kartor att printa själv i Rastilippu, papperskartor i våra kartbrevlådor i Fiskars (FU-47:s föreningshus, Kalliomäentie) och i Västerby skidcentrum i Ekenäs.

Välkomna till Fiskars!