Raseborgs vårtävling lockade orienterare till Gennarby 14.4.2024

(Suomeksi)

Eetu Savolainen av Ikaalisten Nouseva-Voima segrade i klassen H21.

OK Raseborg och Pargas IF arrangerade 12-14.4.2024 tävlingsserien Vårtrippeln, som kulminerade i Raseborgs vårtävling på söndag i Gennarby, Tenala. Deltagarna fick ta del av en förlängd medeldistans där deltagarkåren var högklassig. Även om våren erbjöd på en längre regnskur under dagen kunde deltagarna orientera i en helt snöfri terräng.

I herrarnas huvudklass segrade Ikaalisten Nouseva-Voimas Eetu Savolainen med en klar marginal på tre minuter på den 6,8 km långa banan. Savolainen var etta på finska rankinglistan ifjol. Till andra plats skyndade sig Turun Metsänkävijöidens Uldis Upitis från Lettland och på tredje plats kom före detta landslagslöparen Olli-Markus Taivainen, som representerar Navi. Till klassen hade det anmälts 50 löpare av vilka 43 begav sig till skogen.

I damklassen deltog strax under 20 orienterare på den 5,7 km långa banan. I damklassen segrade Paimion Rastis Ina Westerlund med en dryg minut över Suvi Heittola från Rastikarhut. På tredje plats kom Siiri Silvennoinen från Kalevan Rasti, enbart 7 sekunder efter Heittola. Bakom topptrion på fjärde plats kom Jenny Ojala från Rastikarhut. Ojala hade dessutom turen på sin sida då hon vann Vårtrippelns utlottningspris. Det lottades ut bland de orienterare som deltagit i alla tre tävlingar under helgen: Vårnattskaveln på fredagen, Skärgårdsträffen på lördagen och Vårtävlingen på söndagen.

Segraren i D21, Ina Westerlund av Paimion Rasti, stämplar på den sista kontrollen.

Till tävlingen hade denna gång hela 603 orienterare anmält sig, och även 65 motionsorienterare dök upp Gennarby. De största tävlingsklasserna, efter H21, var vissa veteranklasser bland herrarna. I några av dessa klasser deltog klart över 30 orienterare, som hade en hård konkurrens om topplaceringarna. Även bland damernas veteranklasser noterades ett glädjande stort deltagarantal och tävlingsprestationer på hög nivå.

I tävlingen deltog ett flertal barn i sin allra första orienteringstävling. Detta var i de yngre öppna juniorklasserna, där det är tillåtet med följeslagare. Av dessa barn var många från OK Raseborgs egen juniorgrupp. Vi hoppas att de fick en trevlig upplevelse och att de vill följa med på tävlingar igen.

På tävlingsarrangörernas vägnar vill vi tacka alla deltagare, talkoarbetare och samarbetsvilliga markägare: utan er insats skulle arrangemanget inte ha lyckats!

Tävlingens webbsida finns här.

Tävlingens alla resultat finns här.

Flera OK Raseborgs yngre juniorer deltog i tävlingen. I bilden Usva Kallinen från klassen RR Öppen.

Kategoriat:
Okategoriserade