Orienteringsskoj, Hipposkolan och Skärmpasset kommer igen

Alla barn och barnfamiljer, välkomna och orientera! Veckans orienterinsskoj, bekant från förra våren i Ekenäs, börjar igen. Nu har vi hela 16 evenemang i kalendern. Av dessa är hälften i Ekenäs och hälften i antingen Pojo eller Ingå. Om du klarar dem alla är du en riktig mästare!

OK Raseborgs och Fiskarin Urheilijat -47:s Orienteringsskoj erbjuder alla intresserade nybörjare orientering på egen hand i ett coronatryggt format. Banorna är gratis. De första banorna är öppna på Ramsholmen i Ekenäs fr.o.m. måndag morgon12/4, och i slutet av veckan kan man orientera också i Fiskars. Mer info här.

* * *

Om du vill lära dig läsa kartan och hitta kontroller, kom till Hipposkolan! OK Raseborgs och FU-47:s Hipposkola är barnens egen orienteringsskola där erfarna lärare undervisar de grundläggande färdigheterna. Hippogrupper stödda av Andelsbanken Raseborg ordnas denna vår i april–maj i Ekenäs, Pojo och Ingå.

Kursens pris är 15 euro/barn. I priset ingår flera fördelar. Kursen genomförs så coronatryggt som möjligt (träffar utomhus, begränsad gruppstorleken, avstånd, lärarna har munskydd, handdesinficering). Tidtabeller, instruktioner för anmälning och övrig information här.

* * *

Om barnet vill orientera oftare lönar det sig att bli medlem i någondera föreningen (frivilligt medlemskap ingår i Hippoavgiften): både OK Raseborg och FU-47 har ett Skärmpass. Alla barn som hör till någondera föreningen och under året samlar minst 12 orienteringar får på hösten ett pris av föreningen. Mer instruktioner och information här.

Kom med och orientera! Och ta med föräldrarna (det finns en egen kurs för dem, se här)!

Kategoriat:
Okategoriserade