OK Raseborgin varhaiskevään metsätreenitarjonta 2023

(På svenska)

OK Raseborg, toiminta-alueeltaan Suomen eteläisin suunnistusseura, tarjoaa myös tänä varhaiskeväänä metsäsuunnistusharjoituksia kaikille kiinnostuneille. Tätä kirjoitettaessa meillä on jo avoinna omatoimisia suunnistusmahdollisuuksia metsäkartoillamme, ja lisää harjoituksia avataan maaliskuun edetessä ja keliolosuhteiden jälleen parantuessa.

Kulunut talvi on ollut täällä meillä lumiolosuhteiltaan varsin vaihteleva: jo varhain joulukuussa alkanut runsasluminen jakso päättyi vuodenvaihteen tienoilla, ja saimme viettää sydäntalvea erittäin vähälumisissa, jopa lumettomissa oloissa aina helmikuun puoliväliin asti. Ehdimmekin järjestää tuolloin muutamat talviset omatoimirastit pääasiassa Hankoniemellä. Metsästyskauden päätyttyä ja alkutalven lumien kadottua lähestulkoon kokonaan myös muualta Raaseporista ehdimme saada käyttökuntoon yhdet omatoimirastit myös Fiskarin seudulle Bollstaan. Helmikuun lopulla tuli kuitenkin taas uusi käänne, kun talvi teki paluun. Lumisateet ja pakkaset ovatkin nyt hidastaneet uusien treeniemme avaamista, ja olemme jatkaneet Fiskarin-Bollstan rastiemme aukioloa pääsiäiseen asti lumen sulamista odotellessa.

Päivät kuitenkin pitenevät ja kelit lämpenevät vääjäämättä, ja kun Hankoniemellä, Tammisaaressa ja Pohjassa lopputalven uusien lumihankien paksuus ei missään ylitä 20 senttiä, ja tyypillinen lumen paksuus on puuston suojaamilla alueilla tätäkin vähemmän, arvioimme, että meillä on viimeistään maalis-huhtikuun vaihteessa ja varsinkin pääsiäisenä käytössämme useita erittäin vähälumisia ellei täysin lumettomia metsämaastoja. Toteutamme näihin omatoimikuntorastien periaatteella toimivia uusia suunnistusharjoituksia, joiden ratasuunnittelussa on huomioitu sekä kovaa harjoittelevien kilpasuunnistajien että eri-ikäisten harrastajien tarpeet.

Lisäksi olemme jättäneet rastimerkinnät paikalleen maastoon helmikuun ja maaliskuun omatoimirasteillemme (Harparskog, Predium, Bollsta), ja myös viime lokakuun lopun Baltic Junior Cupin kisarasteilla on maastossa jäljellä kuitunauhat (ja varsinkin kisatapahtuman yhteydessä la–su 29.–30.10.22 järjestelyille avoimille radoille meiltä löytyy myös vielä jäännöserä korkealaatuisia A3-paperikarttojakin Västerbyn-Grabbskogin huippumaastoon).

Tarjoammekin laajan, lumen sulaessa yhä kasvavan valikoiman suunnistajien varhaiskevään taitoharjoituksia sekä yksittäisille suunnistajille tai suunnistajaperheille että suuremmille leiriryhmille. Uusista treeneistämme tiedotamme sekä verkkosivuillamme, Facebookissa että Rastilipussa. Kaikkien harjoitustemme sijainteja ja tarjolla olevia ratoja voi myös tutkia Liveloxissa, josta pääsee näkemään niin uudemmat kuin jo vähän pidempään maastossa olleet treenimme ja ratamme: hakuehdoksi vain järjestäväksi seuraksi OK Raseborg. Livelox toimii meillä myös kätevänä virtuaalisena gps-tulospalveluna ja gps-reittihärvelinä.

Yksittäisten autokuntien on kätevintä valita treeninsä Rastilippu-palvelussa kulloinkin avoinna olevista harjoituksistamme ja ostaa pdf-karttatiedostot suoraan sieltä tai noutaa paperikartat karttapostilaatikoistamme (Västerbyn hiihtokeskuksesta Tammisaaressa; Pohjan treenien osalta myös FU-47:n seurantalolta Fiskarissa). Jos kuitenkin tällä tavoin tarjolla oleva suunnistettava uhkaa joltakulta loppua, lisää järjestyy kysymällä suoraan meiltä. Ilman ryhmäalennuksia treenimme maksavat 8 euroa aikuiselta ja 5 euroa 18-vuotiailta tai nuoremmilta junioreilta. OK Raseborgin jäsenet sekä kuntorastitalkoisiimme osallistuvat FU-47:n jäsenet suunnistavat ilmaiseksi.

Vähintään 10 hengen ryhmät saavat karttansa 5 eurolla kappale suunnistajien ikään katsomatta. Tällöinkin pdf-karttoja voi ostaa ja tulostaa Rastilipusta sikäli kuin haluttu treeni on siellä oikeaan aikaan tarjolla. Tässä tapauksessa maksutavaksi tulee valita jokin muu kuin Rastilipussa maksaminen ja edelleen maksu pankkisiirrolla ja kertoa pankkisiirron viestissä, kuinka montaa suunnistajaa ja mitä treeniä maksu koskee.

Jos suurempi ryhmänne haluaa meiltä valmiit paperikartat, tai jos jokin jo Rastilippu-myynnistä poistunut treenimme kiinnostaa, tällöin tulee ottaa yhteyttä ensi sijassa Benny Forsströmiin, benny.forsstrom@gmail.com, 0405013519 ja sopia asiasta, jotta karttoja varmasti riittää oikeaan aikaan tarpeeksi monta juuri halutuille radoille. (Ja jos ostatte tarpeeksi paljon karttoja, esim. isommalle seuran valmennus- tai nuorisoryhmälle kokonaisen useamman treenin kattavan leirin kartat, niin reilut pakettihinnat ovat mahdollisia.) Tarvittaessa voit kysyä myös Jouko Nurmiaiselta, jouko.nurmiainen@gmail.com, tai Kristian Forsellilta, kristian.forsell59@gmail.com.

Lisäksi, jos treeniryhmänne kaipaa metsäharjoitusten lisäksi myös sprinttiratoja, tästä kannattaa kysyä erikseen: pystymme tarjoamaan myös tiettyjen jo päättyneiden, Tammisaaressa ja Pohjan kirkolla järjestettyjen sprinttirastiemme valmiiksi suunniteltuja ratoja kiinnostuneille tarpeen mukaan (tosin kaupunkialueella ilman maastossa olevia rastimerkintöjä).

Ja lopuksi vielä vinkki kaikille, jotka tarvitsevat suunnistusreissujaan varten yösijaa tältä seudultamme: paikallinen raaseporilainen urheiluopistomme, Pohjan Kuovilassa sijaitseva Kisakeskus, tarjoaa kohtuuhintaista majoitusta ja muitakin urheilijoiden kaipaamia palveluita. Kannattaa kysyä tästä lisää suoraan heidän info-osoitteestaan.

Tervetuloa Raaseporin seudulle hakemaan metsäsuunnistusvirettä uutta kisakautta varten!

Kategoriat:
Okategoriserade