Keskikesän kuntorastit ja OK Raseborgin seuranmestaruuskisat

Ruotsinkielinen versio täällä, svenskspråkig version här.

Omatoimisuunnistus jatkuu edelleen, mutta kun kesä etenee, järjestämme myös muutamia perinteisempiä iltarasteja. OK Raseborgin mestaruuskisat tarjoavat tällaisen vain yhden illan kuntorastitapahtuman Fiskarin SM-finaalikartalla ke 22.7. Tarkemmat kellonajat ja ohjeet julkaistaan myöhemmin, mutta päivä kannattaa laittaa muistiin jo nyt ja huomioida sen aikaistuminen viikolla kalenterissa alustavasti suunnitellusta.

Koronapandemian mullistamassa yhteiskunnassa suunnistus on ollut monia muita liikunta- ja urheilulajeja onnekkaammassa asemassa, kun sitä on voitu tietyin edellytyksin harrastaa myös poikkeusolojen vallitessa. Niin kuntoilijat, luonnosta nauttijat kuin kilpaurheilijatkin ovat käyneet ahkerasti metsässä omatoimirasteilla koko kevään ja alkukesän.

Nyt kun viranomaiset ovat poistaneet tai lieventäneet monia rajoituksia, jotka ovat vaikuttaneet myös urheiluseurojen normaaliin toimintaan, myös OK Raseborg ja Fiskarin Urheilijat -47 ovat tehneet linjauksia kesä–heinäkuun ja alkusyksyn 2020 kuntorastitoiminnastaan. Ratkaisut perustuvat sekä viranomaisten että urheilujärjestöjen määräyksiin ja suosituksiin, minkä lisäksi olemme huomioineet sijaintimme Suomen koronaepidemian kannalta riskialttiilla Uudellamaalla. Olemme myös ajatelleet riskiryhmäläisten turvallisuutta niin talkootöissä kuin kuntorastitapahtumiemme asiakkainakin. Samoin olemme kuunnelleet saamaamme palautetta, jossa on toivottu mahdollisuutta myös ajanottoon ja tulospalveluun kuntorasteillakin, mutta myös omatoimisuunnistukselle jatkoa ja tulevaisuutta.

Raaseporin keskiviikkorasteilla noudatetaan tämän loppukauden ajan, mikäli viranomaisten ohjeistus ei muutu, eräänlaista vuorotteluperiaatetta. Valtaosa tapahtumista toteutetaan omatoimirasteina maanantaista sunnuntaihin, mutta muutamina valittuina viikkoina järjestetään perinteiset keskiviikkorastit. Niilläkin saatetaan tarjota hieman totuttua väljempi lähtöaikaikkuna ja suositella riskiryhmäläisille saapumista paikalle mahdollisimman varhain. Nämä tapahtumakerrat tarjoavat kuitenkin seurojemme jäsenille ja muille kiinnostuneille mahdollisuuden suunnistaa Emit-ajanotolla kelloa ja toisiaan vastaan. Lisäksi ne antavat meille mahdollisuuden tavata toisiamme meille läheisen harrastuksemme merkeissä varoetäisyydet silti ulkosallakin koko ajan muistaen.

Samalla huomioimme myös talkoolaisemme asiakaspalvelutehtävissä tämän kesän epidemiatilanteessa: keneltäkään ei edellytetä sellaista talkootyötä, jota tuntuu nykytilanteessa vaaralliselta tai huolestuttavalta, vaan neuvottelemme kalenterimme yksityiskohdista niiden kanssa, joita asia suoraan koskee, ja tarvittaessa vaihdamme talkoovuoroja tapahtumasta toiseen niin, että asiakaspalvelu järjestyy vapaaehtoispohjalta.

Perinteisesti järjestettyjen iltarastien osalta tärkein yksittäinen päivämäärä on ke 22.7., jolloin juostaan Fiskarista pohjoiseen Isokiskontien varressa, normaalisti kauempana puomien takana sijaitsevassa maastonosassa OK Raseborgin mestaruuskilpailut viime syksyn SM-pitkän finaalipäivän hienolla kartalla. Ratamestarina on myös SM-kisojen ratoja samalle kartalle suunnitellut Sune Forsström. Kuten aiemminkin, mestaruuksia voivat voittaa OK Raseborgin jäsenet omissa ikäsarjoissaan edellyttäen, etteivät he ole edustaneet kuluvalla kaudella virallisissa kilpailuissa muuta suomalaista suunnistusseuraa. Tarkempi kutsu ja lisätiedot kellonaikoineen julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Samalla järjestetään kaikille halukkaille avoimet kuntorastit, joille luonnollisesti ovat tervetulleita myös kaikki ne OKR:n jäsenet, jotka eivät osallistu seuramestaruuskilpailuun. Myös kuntorastien ratavalikoima on OKRM:n mahdollistamana tavallista laajempi, ja käytössä ovat Raaseporin keskiviikkorastien tulospalvelullisten tapahtumien hinnat (7 €/aikuinen, OKR:n ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat juniorit ilmaiseksi). Tämän tapahtuman yhteydessä ei kuitenkaan ole tarjolla omatoimisuunnistusta, mutta ilman ajanottoa ja Emit-korttia saa toki halutessaan suunnistaa, kuten kuntorasteillamme aina.

Ke 22.7. klubbis toimii myös OK Raseborgin oman sisäisen juniorcupin 2020 ensimmäisenä osakilpailuna. Juniorcupin muu ohjelma päivitetään verkkosivuille sitä mukaa, kun tulospalvelun kera toteutettavien iltarastitapahtumien aikataulu vahvistuu myös elo–syyskuun osalta. Pyrimme siihen, että juniorcupista saadaan muodostettua edellisten vuosien kaltainen kokonaisuus, vaikka poikkeusolojen takia sen ohjelma painottuukin syyskesään.

OK Raseborgin onsdagscupin osalta kuluvasta kaudesta näyttäisi kuitenkin olevan muodostumassa välivuosi. Olisi cupin perusidean vastaista ratkaista sen mestaruus vain muutaman harvan tapahtuman tulosten perusteella, varsinkin kun näistäkin tapahtumista osa on seuramestaruuskisoja, joissa tarjolla on tavanomaisista iltarasteista poikkeava ratavalikoima.

Lähiviikoiksi suunniteltuja tapahtumia, omatoimirastit 5€, keskiviikkorastit 7€, lisätiedot sivulta https://okraseborg.fi/traning-harjoittelu/ tai Rastilippu.fi:stä; huomioi kuitenkin, että muutokset ovat mahdollisia, koronatilanteen edellyttäessä myös lyhyellä varoitusajalla:

  • ma–su 22.–28.6. “viikon rata”, Högsand, Hanko
  • ma–su 29.6.–5.7. “viikon rata”, Fagervik, Inkoo
  • ma–su 6.–12.7. “viikon rata”, Ovanmalm, Tenhola
  • ma–su 13.–19.7. “viikon rata”, Vahrs, Inkoo
  • ke 22.7. keskiviikkorastit ja OKRM, Fiskari
  • ma–su 27.7.–2.8. “viikon rata”, Skogby bruk.

Elo- ja syyskuulla tiedossa on lisää sekä omatoimi- että keskiviikkorasteja (jotka varsinkin sprinttien tapauksessa voivat ajoittua myös torstai-iltoihin, osin myös siksi, että vältämme päällekkäisyyksiä lähiseudun kansallisten kisojen kanssa). Enimmiltään seuraamme jo aiemmin julkaistun kalenterin tapahtumajärjestystä, mutta muutoksiakin voidaan tehdä, esim. alunperin torstaiksi 16.7. Fiskariin merkityille rasteille selvitetään uutta ajankohtaa syyskuulle.

Tervetuloa nauttimaan Raaseporin seudun metsistä ja luonnosta myös kesällä!

Kategoriat:
Okategoriserade