Ett superveckoslut i S:t Michel i augusti för tävlande juniorer

I mitten av augusti ordnas det flera nationella evenemang i S:t Michel-trakten med stark juniorbetoning: lö 15.8 Ungdomens Jukola arrangerad av Navi, sö 16.8 Gyllene Kompassen, INOV-8-ligan och en nationell medeldistans också hos Navi, och samtidigt sö 16.8 Viestiliigas Medilaser-stafett och en nationell medeldistans hos Anttolan Urheilijat bara 30 km från S:t Michel.

Nu när FSOM och annat blivit inhiberat har vi i OK Raseborg valt att satsa på detta veckoslut. Flera av de här S:t Michel-tävlingarna är för juniorer, men nära till hands finns även möjligheter för seniorer och dem som inte har tävling alla dagar. Föreningens junior- och nybörjarsektions aktiva försöker sprida ordet om våra reseplaner, men desto bättre om alla som är intresserade kontaktar också sina kompisar och frågar om de redan vet om resan och vill komma med!

Vi fixar samåkning och inkvartering till ett mycket rimligt pris. Start på fredag eftermiddag, tillbaka hem på söndag kväll. Gör era anmälningar före 15.7. Till de nationella tävlingarna sköter ni anmälningen direkt i IRMA men informera även oss. Viestiliiga- och NuJu-lag anmäler föreningen. Anmäl ert intresse att vara med i dessa lag till Kristian Forsell 044 2649067, Citha Dahl 040 844 2613 eller på WhatsApp.

NuJu 15.8.

Nuorten Jukola arrangeras i S:t Michel 15.8.2020. Anmälningen öppnas 22.6. Terrängen är traditionellt fin: bra löpt moskog med rikligt av stigar. Märk att upplägget på tävlingen har ändrats gällande etapperna i en mycket intressantare och tydligare riktning. Upplägget gör att ganska många kan delta. Anmäl er gärna i god tid: vi siktar på två lag så att alla kan komma med.

Etapp                                      Nivå/ svårighetsgrad

1:a D16                                    14

2:a H/D16                                14

3:e H/D14 utan gaffling        10

4:e D14                                    12

5:e H14                                    12        

6:e D18                                    16

7:e H/D18                                16

Gyllene Kompassen 16.8

Gyllene Kompassen i S:t Michel söndag 16.8.2020 för flickor och pojkar 13–14.  Det betyder att alla 13–14-åriga flickor och pojkar som vill delta kontaktar Kristian eller Citha, sen anmäler vi er till tävlingen. De tre bästa flickorna respektive de tre bästa pojkarna från NÅID-föreningar räknas in i NÅID-lagets slutresultat. Traditionella NÅID-Gyllene-Kompassen-handdukar kommer att införskaffas och delas ut till de tre bästa flickorna och pojkarna som räknas in i NÅID-laget. Detta är en rolig tävling, bara att följa med!

Vid samma TC arrangeras 16.8 INOV-8-ligans deltävling för klasserna H/D16, H/D18 och H/D20. Övriga deltävlingar är: 19.7 Lahti-Suunnistus (medel), LS-37; 16.8 INOV-8-liigan keskimatka (medel), Navi; 21.8 Grano Games, näyttökilpailu (sprint), TP; 22.8 Nuorten näyttökilpailu (lång), VaHa, och 23.8 Nuorten näyttökilpailu (medel), VaHa.

Navi har även en nationell tävling för andra klasser med öppna starttider på samma plats. Finns inte ännu i IRMA men kommer i något skede.

Viestiliiga 16.8 Medilaser i Anttola

Här önskar vi att våra unga i klasserna H18 och uppåt anmäler sitt intresse snabbt. Gäller närmast Cedrik, Markus och Karl Emil. Om ni blir bara två fixar vi en äldre senior till.

Medeldistanstävling även i Anttola i en fin och intressant terräng. Kolla klasserna där!

Än så länge gäller ännu taket på hur många som får delta, så det lönar sig att anmäla sig i tid! Medilaser är redan öppen i IRMA.

Kategoriat:
Okategoriserade