Västankvarn, Ingå: Onsdagsorientering med Emit, 1.6.2022

Raseborgs onsdagsorienteringsträningar fortsätter 1.6 i Västankvarn på förra söndagens Ingå vårtävlings nya, fina karta och med tävlingskontroller. Som de mera erfarna orienterare kommer ihåg från slutet av 1980-talet när det senast fanns en orienteringskarta i Västankvarn är terrängen mycket fin och innehåller varierande element, både intressanta, detaljrika bergområden särskilt vid Slätberget och ekonomiskog i olika åldrar. Till och med stigar och mindre skogsvägar finns i sådan mån att de längre banorna kan planeras med tempoväxlingar och de kortare banor har tydliga ledstänger. Kartan är ritad av Arvo Paulin och Sune Forsström, och den blev klar i november 2021 och har finslipats alldeles nyss i maj 2022. Observera också att vi denna gång använder likadana professionellt printade utskriftskartor från Sporttinappi som i tävlingen: om du vill springa längre banor (A eller B) med den större 1:7500-skalan, ta med ett kartfodral av storlek A3 (alla andra kartor är A4 som vanligt).

Fem banor: A 6,3 km, B 4,9 km, C 3,0 km, D 2,1 km och E 1,2 km, på E-bana denna gång RR-snitsel (som är inte den samma som på tävlingen 29.5). Skalorna och kartstolekarna är: A & B 1:10000 på A4 samt 1:7500 på A3, och C, D & E 1:7500 på A4; kartans ekvidistans är 5 m. De längre banorna erbjuder både vägval och tekniska kontrollmellanrum på de finskurna områdena. De kortare banorna har tydliga ledstänger. På kontrollerna finns det vanliga skärmar, kodnummer och Emit-tävlingsstämplar. Banorna och kontrollmellanrummen är dock andra än på tävlingen eller motionsorienteringen i söndags! Banläggarna är Andreas Löfroos och Roy Wickholm. Vägvisning från väg 51 vid Vestavägens korsning (se på kartan i Rastilippu), parkering enligt funktionärernas direktiv nära torken. Träningsstället är på samma ställe som tävlingen i söndags.

OBS: Alla juniorfamiljer, denna träning är första deltävlingen i OK Raseborgs egen juniorcup 2022! Ingen separat anmälan behövs, det räcker att man kommer på plats och berättar sin ålder, medlemskap i OK Raseborg och väljer lämplig bana. Poängresultat och pris fås på hösten.

Pris för träningen: vuxna 7 €, 18-åringar eller yngre och medlemmar av OK Raseborg eller FU-47 gratis. Vuxna kan betala i Rastilippu på förhand eller kontant på platsen. Också Mobilepay (OK Raseborg 67668), Smartum, Edenred och ePassi fungerar. Resultat med Emit, också Livelox. Den här gången ingen orientering på egen hand.

Välkommen!