Raseborgs onsdagsträning, Bollsta, Fiskars, 14.7.2021

Raseborgs onsdagsträningar fortsätter med en kvällsträning med Emit-stämpling 14.7, starttiderna kl. 17–19. Efter kvällsevenemanget också orientering på egen hand 15–18.7.2021.

Den här gången tränar vi på FU-47:s nya karta av Arvo Paulin. Terrängen ligger på sydvästra sidan av Fiskars bruk. Terrängen liknar ganska mycket delar av t.ex. FU-47:s karta över Rövarberget några kilometer österut: många ganska branta och finskurna berg, många Fiskars Villages terrängcykelrutter, men också några mer snabblöpta områden.

Träningen är öppen för både medlemmar och utomstående. Gratis för medlemmar av OK Raseborg och/eller Fiskarin Urheilijat -47 samt för ungdomar upp till 18; pris för alla andra 7 €. Banorna och skalorna: A 6,0 km 1:10000, B 4,4 km 1:10000 & 1:7500, C 3,1 km 1:7500, D 2,0 km 1:7500 och E 1,4 km 1:7500. Banläggare är Veikko Paulin. OBS: Emit-stämplar, normala kontrollskärmar och koder.

Denna träning ingår också i OK Raseborgs onsdagscups Emit-serie (inga veckans bana-/Liveloxpoäng denna gång). Livelox tillgänglig hela veckan (OBS: sluttiderna med gps kan variera en aning om man jämför med Emit-tidtagningen, som är exaktare).

Observera också att det finns Flacksjö simstrand bara ett par kilometer väst från träningsplatsen. Ta alltså din handduk och simdräkt med!

Observera följande restriktioner och regler:

För undvikande av coronasmittorisk kommer vi att gå till väga på följande sätt under kvällsevenemanget:

  • Kom bara om du är frisk! Har du blivit utsatt för smitta, är du i frivillig eller av läkare föreskriven karantän eller väntar du på coronatestresultat så kan du inte delta.
  • När du stiger ur bilen, observera säkerhetsavstånd till andra personer (minst 2 meter, hellre mera). Det rekommenderas att man inte stannar för längre konversationer.
  • Observera god handhygien. Vi bjuder på handsprit. Munskydd får naturligtvis användas men är inte obligatoriskt utomhus där ventileringen fungerar.
  • Håll i mån av möjlighet avstånd också till funktionärerna vid kartförsäljningen och i resultatservicen. Kom ihåg avstånd också i kö.
  • Köbildning till resultatservice (start/mål) enligt dragkedsprincipen.
  • När du är klar, åk direkt hem. Om du måste vänta på familjemedlemmar eller andra som åker med dig, gör det hellre i bilen, inte vid resultatservicen.
  • Anmälan vid start och mål är obligatorisk på onsdagskvällen. Om du undlåter att anmäla att du kommit från skogen skickar vi en sökpatrull. Se till att vi inte behöver göra det i onödan!

Orientering på egen hand (to–sö):

Träningen är öppen för egenhandsorientering från torsdag morgon till söndag eftermiddag. Vid egenhandsorientering ansvarar arrangörerna inte för att alla kommer bort från skogen: vi rekommenderar att man tar med en telefon om man går ut ensam och att man meddelar sina anhöriga att man gått och orientera. Kartor för egenhandsorientering fås antingen från träningen på onsdag kväll eller fr.o.m. torsdag morgon från lådan vid FU-47:s föreningshus i Fiskars (Kalliomäentie 4) eller som pdf från Rastilippu, samma priser som på onsdagen.

Parkering längs skogsvägen nära målet (se på kartan). Blockera inte vägen, se upp för mjuk vägren och visa hänsyn.

Kom också ihåg egenhandsorienteringen i Ovanmalm, Tenala, som tar slut först söndagen den 18 juli, och egenhandsorienteringen i Hangö, som börjar måndagen den 19 juli. Onsdagsträning med Emit-tidtagning igen 28.7 vid Källviken, Ekenäs, på en helt ny karta.

Välkomna och träna i den fina och varierande terrängen med berg i dagen!

Evenemanget i Rastilippu.

Evenemanget i Livelox.

Mer information Veikko Paulin, 040 5604538, pohjan.paulinit@pp.inet.fi