Raseborgs januariorientering på egen hand, Högsand & Predium, Lappvik, 8-16.1.2022

Vinterorientering på egen hand, ett träningspaket med två olika kartor bara ett par km från varandra i Lappvik, Hangö: en träning 7 €, två träningar 10 €, medlemmar och barn förstås gratis som vanligt!

Parkering på Högsand: Koverharvägen 111, Lappvik; parkering på Predium: nära korsningen mellan Matrosvägen och Strömuddsvägen.

OK Raseborg erbjuder vinterorientering på egen hand i skogen i Högsand (sydväst om Lappvik) och Predium (öster om Lappvik) på Hangö udd, 8.1-16.1.2022. Bara några centimeter snö på marken (4.1.2022 kl. 14). I Högsand normal motionsorientering med vanliga banor i snabblöpt moterräng, i Predium varierande terräng med berg i dagen och en intressant teknikträningsbana: orienteringsdrag, 4 x dryga 1 km, alltså sammanlagt dryga 4 km, det går bra att förkorta banan, som också lämpar sig för t.ex. kontrollplockning för motionärer. Ingen Emit-stämpling, små kontrollskärmar i terrängen.

Evenemanget gjort i samarbete med OK77, som använder banorna lördagen den 8 januari. Banläggare är Harry Sainio. Mer information ger Kristian Forsell.

Banlängder Högsand: A 7,0 km, B 5,1 km och C 3,4 km. För yngre juniorer rekommenderar vi den här gången C-banan med en vuxen följeslagare.

Parkering enligt kartbilden ovan. Adress Högsand: Koverharvägen 111 (parkeringsplatsen för Lappviks friluftsområde och simstrand). I Predium längs vägen och skogsstigar nära korsningen mellan Matrosvägen och Strömuddsvägen, OBS blockera inte vägen till båthamnen eller andra bilar utan parkera hellre lite längre fram!

På grund av coronaviruset avråder vi från samåkning. Vi vill framhålla att detta inte är en social sammankomst utan ett tillfälle att träna och motionera ensam eller tillsammans med familjen. Efterspel med andra än den egna familjen per telefon eller via sociala medier och Livelox.

Pris: 10 euro per person för bägge träningar/två kartor, 7 euro per person för en träning/en karta. OK Raseborgs & FU-47:s medlemmar samt juniorer upp till 18 år gratis. OBS: om du köper bara en träning måste du den här gången betala med IBAN, välj i så fall i Rastilippu ”Gör en anmälan med andra uppgifter” och sedan ”jag betalar med IBAN” för att kunna få en pdf-karta eller hämta i stället en papperskarta från vår kartpostlåda vid Västerby skidstuga i Ekenäs. Man kan betala och ladda ned pdf-kartorna på Rastilippu.fi med början på fredag 7.1, länk nedan. Också medlemmar, juniorer och de som betalar med motionssedlar kan anmäla sig i Rastilippu och ladda ned kartan där. Man kan även betala via bankgiro, IBAN-numret finns på kartan. Om du betalar med motionssedlar, markera på sedeln vem som betalar och skicka den till OK Raseborgs kassör (Pia Bäck, Nygårdsvägen 18, 10300 Karis).

Papperskartor fås från kartpostlådan vid Västerby skidstuga i Ekenäs (röd brevlåda på ytterväggen) med början på lördag morgon 8.1. Skriv ditt namn i häftet när du tar kartan. Använd gärna handsprit både förrän och efter att du tagit kartan. Om kartorna håller på att ta slut, meddela oss så att vi kan fylla på. Vi garanterar inte att det hela tiden finns kartor för alla banor i lådan: om du behöver få uttryckligen en viss bana, hämta din karta så fort som möjligt eller ladda ned den från Rastilippu och printa själv.

Vi använder den svenska resultatservicen Livelox, som fungerar med gps. Livelox har samma egenskaper som rutthärveln i användarvänligare format och skapar dessutom automatiskt resultat- och mellantidstabeller. För att spara din rutt i Livelox behöver du logga in på ett gratis användarkonto (enklast är att använda ett svenskt Eventorkonto, om du har ett sådant; för evenemang i Finland är t.o.m. de egenskaper tillsvidare gratis som i Sverige ingår bara i årsabonnemang). Spara din rutt från start till mål på din idrottsklocka eller telefon (Livelox-app finns för båda Android och iOS), synkronisera (Polar Flow, Garmin Connect eller Strava) och förena vid behov med rätt evenemang genom ett par klickningar. Efter evenemanget kommer du automatiskt med i resultats- och mellatidstabellerna och kan jämföra rutter på kartan. Om du inte har någon gps och vill rita din rutt själv i Livelox, notera din tid från start till mål och för in den i portalen, så kan du jämföra med andras prestationer. Länk till Livelox instruktioner.

VIKTIGT:

  • Under dessa exceptionella tider är orientering och överhuvudtaget idrott bara för helt friska människor: att bli andfådd med Covid-19-infektion kan vara livsfarligt!
  • När du orienterar på egen hand finns det ingen funktionär som kan hjälpa dig om du skadar dig i skogen eller tappar bort dig. Var försiktig och berätta åt familjen vart du går. Det kan vara en bra idé att ha telefonen med.
  • Håll tillräckligt avstånd till andra orienterare och rör inte kontrollerna. Vi uppskattar god hygien!

Välkommen!

Länk till Rastilippu.

Länk till Livelox för Högsand.

Länk till Livelox för Predium.