Raaseporin viikon rata, Soila

Omatoimirastit, harjoitus avoinna ma 17.5. – su 23.5.2021

Keskimatkatyyppiset harjoituksemme jatkuvat Raaseporin viikon radalla Fiskarin Soilassa, tapahtumassa, joka on FU-47:n järjestämä Arvo Paulinin tekemällä SM2019-kartalla. Maasto sijaitsee Fiskarista Anskuun johtavan maantien 104 vieressä ja kuuluu ehdottomasti hienoimpiin koko valikoimastamme. Maastoa luonnehtivat monet hyvin pienipiirteiset mäet, mutta siellä on myös useita selvästi juoksukelpoisempia alueita. A- ja B-radat ovat teknisesti vaativia ja niillä on selkeä keskimatkan luonne. C-rata ja erityisesti D-rata ovat helpompia, ja niiden rastiväleillä on selkeämpiä johtouria, vaikka nämä johtourat saattavatkin olla myös esim. hyvin erottuvia kuviorajoja eivätkä vain polkuja. Ratamestari on Samuli Salmenoja.

Ratapituudet ovat A 6,1 km, B 4,6 km, C 3,3 km ja D 2,1 km. Mittakaavat ovat A & B 1:10000 & 1:7500; C & D 1:7500. Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput ja niissä koodit. Heijastimia tai leimasimia ei tällä kertaa ole, tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa. Jos huomaat rastilipun puuttuvan, ilmoita siitä mielellään meille, jotta voimme korjata ongelman.

Pysäköinti karttaan merkittyihin paikkoihin ja ehdottomasti asfaltoidun maantien 104 ulkopuolelle. Älä tuki tietä ensisijaisella pysäköintipaikalla metsätien puomin edessä. Toinen pysäköintimahdollisuus muutamille autoille on n. 300 m lounaaseen edellisestä maastossa maantien toisella puolella. Varo liikennettä kapealla ja vaarallisella maantiellä!

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat voi ladata Rastilippu.fi:ssä, linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Nygårdsvägen 18, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa FU-47:n karttapostilaatikosta FU:n majalta Fiskarissa (vihreä postilaatikko rakennuksen seinällä, Kalliomäentie) ja OK Raseborgin karttapostilaatikosta Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä). Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.