Raaseporin viikon rata, Siuntio

Omatoimirastit, harjoitus avoinna ma 6.9. – su 19.8.2021

Raaseporin ”viikon rata” ja itäisimmät kuntorastimme kaudella 2021! OK Raseborg järjestää tällä kertaa omatoimirastit Siuntion Karubybergenin hienossa suunnistusmaastossa. Kartan on lainannut Lynx, ja me olemme kiitollisia mahdollisuudesta käyttää sitä taas kerran. Ratapituudet saattavat näyttää tällä kertaa hieman totuttua lyhyemmiltä, mihin on syynä maaston vaativuus sekä fyysisesti että teknisesti. Maasto on toisin sanoen myös hidas ja rankka, ja kunkin osallistujan omalle tasolle antoisan elämyksen varmistamiseksi on suositeltavaa valita saman kirjainsymbolin rata kuin tavallisestikin, vaikka se saattaa näyttää ensi silmäyksellä lyhyeltä. C-rata on A- ja B-ratoja helpompi, ja D-rata sopii hyvin lapsille ja nuorille. Ratamestari on Tom Lemström.

Ratapituudet ovat A 5,0 km, B 3,9 km, C 2,4 km ja D 1,9 km. Mittakaavat ovat A & B 1:10000 ja 1:7500; C & D 1:7500. Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput ja koodit. Heijastimia tai leimasimia ei ole, tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa. Jos huomaat rastilipun puuttuvan, ilmoita siitä mielellään meille, jotta voimme korjata ongelman.

Pysäköinti suunnistuskarttaan merkityssä paikassa peltotien varressa, opastus osoitteesta Kynnarintie 442, 02580 Siuntio.

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat voi ladata Rastilippu.fi:ssä, linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Nygårdsvägen 18, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa karttapostilaatikoista Ingå IF:n hiihtomajalta (Inkoon pururata, rastisymbolilla varustettu postilaatikko infotaulun luona parkkipaikan lähellä n. 100 m pohjoiseen Inkoon liittymästä tieltä 51) ja Västerbyn hiihtomajalta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä) maanantaiaamusta 6.9. alkaen. Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, tapahtuman järjestäjät eivät ole auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.