Raaseporin viikon rata, Pitkälammi, Kisko

Omatoimirastit, harjoitus avoinna ma 16.8. – su 29.8.2021

Raaseporin ”viikon rata” tekee elokuun jälkipuoliskolla visiitin muutaman kilometrin verran Varsinais-Suomen puolelle maakuntarajaa, kun vuorossa on, tällä kertaa OK Raseborgin järjestelyin, FU-47:n todellinen huippumaasto Kiskon Pitkälammilla. Paikka on monille tuttu paitsi edellisten vuosien kuntorasteilta, myös Hiidenkiertäjien vuoden 2015 R2:n SM-viestistä sekä vuoden 2016 Prisma-rasteilta. Vaikka kartta siis on jo kuusi vuotta vanha, sitä päivitettiin vuoden 2019 SM-pitkän harjoituskäyttöön, minkä lisäksi keltaista ja vihreää on säädetty parissa paikassa kevyesti myös nyt. Pisin rata kiertää tietenkin Pitkälammin ympäri ja sisältää rytmitystä. B-rata puolestaan toimii hyvänä teknisenä rastinottoharjoituksena, ja C- ja D-radoilla vaikeustaso muuttuu askelittain kohti helpompaa. Silti myös D-rata olisi kilpailuissa pikemminkin 12- kuin 10-sarjan rata, eli nuorimpien lasten voi olla hyvä ottaa tällä kertaa saattaja mukaan metsään: heikoimmat ajokoneurat alkavat olla paikoin jo sen verran heikkoja, että on hyödyksi, jos suunnistaja osaa ja uskaltaa ottaa lisätukea esim. suon reunasta, selkeistä käyrämuodoista tai kuviorajasta. Radat on suunnitellut Jouko Nurmiainen.

Ratapituudet ovat A 6,6 km, B 4,6 km, C 3,4 km ja D 1,9 km. Mittakaavat ovat A 1:10000; B 1:10000 ja 1:7500; C & D 1:7500. Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput ja koodit. Heijastimia tai leimasimia ei ole, tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa. Jos huomaat rastilipun puuttuvan, ilmoita siitä mielellään meille, jotta voimme korjata ongelman.

Pysäköinti suunnistuskartan osoittamissa paikoissa ehdottomasti kestopäällystetyn maantien ulkopuolella. Tien 186 varressa on yksittäinen opastusrastilippu Pitkälammin metsäautotien risteyksessä. Metsäautotiellä on puomi, jonka luona olevalla pienellä levennyksellä saa pysäköidä, mutta toivomme huomaavaisuutta ja säästäväisyyttä niukan tilan kanssa. Älä tuki reittiä puomille, maanomistajalla on avain, ja metsäautotielle voi olla liikennettä milloin tahansa. Toinen muutaman auton pysäköintimahdollisuus on n. 500 m kaakkoon edellisestä maantien varressa pienen metsätieristeyksen luona (ks. karttaa), maanomistaja on antanut luvan paikan käyttämiseen. Varokaa maantien liikennettä ja jättäkää täälläkin tilaa mahdollisuuksien mukaan myös muille.

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat voi ladata Rastilippu.fi:ssä, linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Nygårdsvägen 18, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa karttapostilaatikoista FU-47:n majalta (vihreä postilaatikko, Kalliomäentie 4, Fiskari) ja Västerbyn hiihtomajalta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä) maanantaiaamusta 16.8. alkaen. Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, tapahtuman järjestäjät eivät ole auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.