Raaseporin viikon rata, Falkgölen

Omatoimirastit, harjoitus avoinna ma 12.4. – su 18.4.2021

Kauden toisen viikon radan maasto Falkgölenin luona on jo täysin lumeton. Muutamia uusia hakkuita on viime vuoden jälkeen maastossa tehty, mutta ne eivät vaikuta ratoihin paljoakaan. Korkeuserot ovat paikoin huomattavia, mutta mäkien päällä on A-, B- ja C-radoilla tarjolla hienoa avokalliomaastoa ja vaativaa suunnistusta. D- ja E-radat väistävät suurimmat korkeuserot ja kulkevat alueella, jossa on selkeämpiä johtouria. Ratapituudet ovat tällä kertaa hieman keskimääräistä lyhyempiä, ja radat ovat selkeästi keskimatkan tyyppisiä ja sisältävät paljon rasteja. Ratamestarina on Jörgen Nyman.

Ratapituudet ovat A 5,7 km, B 4,5 km, C 3,1 km, D 1,8 km ja E 1,2 km. Paperikarttojen mittakaavat ovat A & B 1:10000; B, C, D & E 1:7500. Pdf-karttoja saa Rastilipusta mittakaavoissa A, B & C 1:10000; A, B, C, D & E 1:7500. Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput ja niissä koodit. Heijastimia tai leimasimia ei tällä kertaa ole, tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa. Jos huomaat rastilipun puuttivan, ilmoita siitä mielellään meille, jotta voimme korjata ongelman.

Pääpysäköinti on kelirikon vuoksi varastointipaikalla tien 52 tuntumassa heti Falkgölenin risteyksen jälkeen, ja sieltä on n. 1,3 km:n verryttelymatka lähtöpaikalle. Jos katsot tämän turhan pitkäksi, voit myös ajaa autolla aina T-risteykselle asti n. 800 metriä lähemmäksi lähtöä; täällä on tienvarsipysäköinti (älä tuki tietä!). Tätä lähemmäksi lähtöä ja maalia ei autoilla tule tien huonon kunnon takia yrittää ajaa tien huonon kunnon takia. Metsätie on kuoppainen ja tien reunat ovat paikoin pehmeät, eli olkaa varovaisia!

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat ladata Rastilippu.fi:ssä, linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Ryttaregatan 34, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa OK Raseborgin karttalaatikosta Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä). Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • 1) Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • 2) Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • 3) Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.