Raaseporin viikon rata, Bollsta

Omatoimirastit, harjoitus avoinna la 17.4. – su 25.4.2021

Huhtikuu jatkuu Raaseporin viikon radalla Bollstassa Pohjassa, FU-47:n järjestämässä tapahtumassa täysin uudella Arvo Paulinin tekemällä kartalla. Maasto on lounaaseen Fiskarin ruukkikylältä, ja lähtö ja maali sijaitsevat n. 500 m Fiskarin Lukaalilta. Pohjoiset osat maastosta ovat osittain tuttuja FU-47:n hienolta Flacksjön kartalta, mutta Von Julinin tien ja Bollstan välinen alue on saanut olla rauhassa meiltä suunnistajilta varsin kauan. Maasto muistuttaa varsin paljon osia esim. FU-47:n Rövarbergetin kartasta muutamia kilometrejä idempänä: runsaasti melko jyrkkiä ja pienipiirteisiä avokalliomäkiä, runsaasti myös Fiskars Villagen maastopyöräilyreittejä, mutta myös muutamia nopeakulkuisempia alueita. A- ja B-radat ovat teknisesti vaativia, ja niillä on ilmeinen keskimatkan luonne. C- ja D-radat ovat sopivasti helpompia, ja niiden rastiväleillä on selkeitä johtouria. Ratamestari on Marko Loukkalahti.

Ratapituudet ovat A 5,8 km, B 4,6 km, C 3,1 km ja D 2,0 km. Mittakaavat ovat A & B 1:10000 & 1:7500; C & D 1:7500. Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput ja niissä koodit. Heijastimia tai leimasimia ei tällä kertaa ole, tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa. Jos huomaat rastilipun puuttuvan, ilmoita siitä mielellään meille, jotta voimme korjata ongelman. HUOM.: Maastossa liikkuu paljon maastopyöräilijöitä – ole varovainen ja väistä tarvittaessa varsinkin jyrkissä mäissä!

Pysäköinti on metsätien varressa maalin länsipuolella (ks. karttaa). Älkää tukkiko tietä, varokaa mahdollisesti pehmeitä tien reunoja ja olkaa huomaavaisia. Liikenteen helpottamiseksi kääntäkää autot valmiiksi poistumista varten ennen pysäköimistä. Jos haluat säästää autoasi, voit pysäköidä myös puolisen kilometriä alamäkeen seurantalo Lukaalin luokse Fiskarin ruukkikylälle.

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat voi ladata Rastilippu.fi:ssä, linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Ryttaregatan 34, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa FU-47:n karttapostilaatikosta FU:n majalta Fiskarissa (vihreä postilaatikko rakennuksen seinällä) ja OK Raseborgin karttapostilaatikosta Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä). Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • 1) Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • 2) Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • 3) Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.