Tapaninpäivänsuunnistus 26.12.2021, Sköldargård, Tammisaari

Sunnuntaina 26.12. on jälleen perinteisen tapaninpäivänsuunnistuksemme vuoro. Se järjestetään tänä vuonna uunituoreella sprinttikartalla Tammisaaren Sköldargårdissa. Opastus tieltä 52 n. 1,5 km pohjoiseen teiden 25 ja 52 risteyksestä. Pysäköinti, lähtö ja maali ovat osoitteessa Sköldargårdintie 13: https://goo.gl/maps/9HgjCRqoPpUhjVzD9

Tapahtuma järjestetään ilman Emit-ajanottoa vapailla lähtöajoilla klo 10.00-12.00. GPS-tulospalveluna käytössä on Livelox, ja toivottavasti mahdollisimman moni osallistuja tallentaa reittinsä sinne. Lähtö tapahtuu itsepalveluna: kartat ovat ämpärissä lähtöpaikalla, ja osallistujat kirjoittavat nimensä ja ratansa vihkoon ennen metsään menoaan. Paikalla ei siis ole koko aikaa järjestäjiä, vaan kyse on omatoimisesta suunnistusharjoituksesta, vaikka lähtöaikaikkuna onkin rajattu yhteen tiettyyn aamupäivään.

Karttamaksu ulkopuolisille osallistujille (yli 18 v) on 7€, ja se maksetaan suoraan OK Raseborgin tilille FI33 5549 0420 0722 63 tai Rastilippu.fi-palvelussa. OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet ja kaikki korkeintaan 18-vuotiaat juniorit osallistuvat ilmaiseksi. Kartan mittakaava on 1:4000, ja se on tehty marras-joulukuussar 2021. Rastit on merkitty pienikokoisin rastilipuin. Ratamestari ja kartantekijä on Sune Forsström. Tarjolla on kaksi ratavaihtoehtoa, alustavien tietojen mukaan A-rata 4,5 km & 20 rastia sekä B-rata 2,5-3 km & 14 rastia.

Merkittävä osa radoista kulkee metsässä, ja siksi jalkinesuositus on suunnistuskengät. Tartu tilaisuuteen käydä juoksemassa vielä yksi suunnistusharjoitus näillä seuduillamme tämän päättyvän vuoden puolella! Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.