Raaseporin tammikuun omatoimirastit, Högsand & Predium, Lappohja, 8.-16.1.2022

Omatoimiset talvirastit, kahden kartan harjoituspaketti, jonka treenit vain parin kilometrin päässä toisistaan eri puolilla Hangon Lappohjaa: yksi harjoitus 7 €, kaksi harjoitusta 10 €, jäsenet ja lapset luonnollisestikin ilmaiseksi kuten tavallista!

Pysäköinti Högsandissa: Koverharintie 111, Lappohja; pysäköinti Prediumissa: Matruusintien ja Virtaniementien risteyksen lähistölle.

OK Raseborg tarjoaa talviset omatoimirastit metsämaastoissa Högsandissa (lounaaseen Lappohjasta) ja Prediumissa (itään Lappohjasta) Hankoniemellä 8.1.-16.1.2022. Maassa on tätä kirjoitettaessa lunta muutama sentti (4.1.2022 klo 14). Högsandin kartalla tavalliset kuntorastiradat nopeakulkuisessa ja polkurikkaassa kangasmaastossa, Prediumissa vaihtelevaa avokalliomaastoa ja mielenkiintoiset tekniikkaharjoituksen radat (suunnistusvetoja, 4 x reilu 1 km, yhteensä siis reilut 4 km, lyhentäminen onnistuu myös helposti), joiden rastisto soveltuu myös esim. rauhallisempaan rastinpoimintaan. Ei Emit-leimausta, maastossa pienet rastiliput.

Tapahtuma on toteutettu yhteistyössä OK77:n kanssa, jonka suunnistajat käyttävät ratoja lauantaina 8. tammikuuta. Ratamestari on Harry Sainio. Lisätietoja antaa Kristian Forsell.

Ratapituudet Högsandissa: A 7,0 km, B 5,1 km ja C 3,4 km. Nuoremmille junioreille suosittelemme tällä kertaa C-rataa aikuisen saattajan seurassa.

Pysäköinti ylläolevan karttakuvan mukaisesti. Osoite Högsandiin: Koverharintie 111 (Lappohjan virkistysalueen ja uimarannan pysäköintipaikka. Prediumin harjoituksen pysäköinti tien varteen ja metsäpoluille Matruusitien ja Virtaniementien risteyksen lähistölle; huom.: älkää tukkiko tietä pienvenesatamaan tai estäkö muiden autojen liikkumista vaan pysäköikää mieluummin hieman kauemmaksi lähtöpaikalta!

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Hinta: 10 € per suunnistaja molemmista harjoituksista / kahdesta kartasta, 7 € per suunnistaja yhdestä harjoituksesta/kartasta. OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki korkeintaan 18-vuotiaat ilmaiseksi. Huom.: jos ostat vain yhden harjoituksen, tapahtuu maksu tällä kertaa IBAN-numerolla eikä suoraan Rastilipussa (jonka toiminallisuudet eivät sisällä useampia hintakategorioita); valitse tässä tapauksessa Rastilipussa ”Ilmoittautuminen muilla tiedoilla” ja sen jälkeen ”maksan IBAN:illa” saadaksesi pdf-karttasi tai nouda tämän sijasta paperikartta karttapostilaatikostamme Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta. Maksaa voi ja pdf-kartat voi ladata Rastilippu.fi:ssä alkaen perjantaista 7.1., linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Nygårdsvägen 18, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa karttapostilaatikoista Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä) alkaen lauantaiaamusta 8.1. Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Högsandin Liveloxiin.

Linkki Prediumin Liveloxiin.