Raaseporin keskiviikkorastit, Undermalm, Tenhola, 2.6.2021

Raaseporin keskiviikkorastit ensimmäistä kertaa tällä kaudella Emit-leimauksella! Tämä on nyt mahdollista aluehallintoviraston lievennettyä koronarajoituksia. HUOM: lähtöryhmät ja hygieniaohjeet jäljempänä! Omatoimirastit 3.–6.6.2021: katso pysäköintitiedot alla!

Pysäköinnin osoite Ovanmalmintie 100, pysäköintipaikalla merkkinä rastilippu.
Lisätiedot omatoimirasteille: (1) pysäköinti rakennuksen pihassa pellon reunassa n. 100 m koilliseen maalista; (2) kulje k-pisteelle mielellään suoraan metsän läpi (jättäen etäisyyttä k:n lähellä sijaitsevan talon pihaan).

Kuntorasteille saavat osallistua sekä seurojen jäsenet että ulkopuoliset. Rastit ovat ilmaiset OK Raseborgin ja/tai Fiskarin Urheilijat -47:n jäsenille sekä alle 18-vuotiaille nuorille; muille hinta on 7 €. Radat ja mittakaavat: A 6,5 km 1:10000, B 4,5 km 1:10000 & 1:7500, C 3,3 km 1:7500 ja D 1,9 km 1:7500. Ratamestari on Kristian Forsell.

Kyseessä on myös OK Raseborgin juniorcupin ensimmäinen osakilpailu: kaikki korkeintaan 16-vuotiaat seuran jäsenet, jotka osallistuvat, saavat juniorcupin pisteitä. Nämä kuntorastit kuuluvat myös keskiviikkocupin Emit-tapahtumien sarjaan (tällä kertaa ei siis viikon rata- tai Livelox-pisteitä). Livelox käytössä koko viikon (huom: gps-ajanotto voi poiketa hieman Emit-väli- ja -loppuajoista, jotka ovat tarkempia).

Seuraavia rajoituksia ja sääntöjä tulee noudattaa:

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan Raaseporissa ulkotiloissa järjestettävässä aikuisten harrastustoiminnassa ja yleisötilaisuuksissa on voimassa korkeintaan 50 hengen kokoontumisrajoitus. Meidän on tämän takia varmistettava, ettei samanaikaisesti lähtöön, maaliin ja pysäköintipaikoille kokoontuvien henkilöiden määrä ylitä sallittua. Tartuntariskin välttämiseksi menettelemme Raaseporin kaupungin johtavan lääkärin neuvojen mukaan seuraavasti:

 • Osallistu vain, jos olet terve! Jos olet altistunut tartunnalle, olet omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai odotat koronatestitulosta, et voi osallistua.
 • Suosittelemme ennakkoilmoittautumista Rastilipussa, jotta voimme täsmentää järjestelyjä, mikäli osallistujamäärä kasvaa odottamattoman suureksi. (Arviomme osallistujamäärästä perustuu monivuotiseen kokemukseen.)
 • Keskiviikkorastien karttoja saa kuitenkin vain paikan päältä Undermalmista, ei Rastilipusta.
 • Suosittelemme saapumista paikalle seuraavan aikataulun mukaisesti, jotta meille muodostuu luonnollisia lähtöryhmiä:
  • klo 16.45–17.30 osallistujat sukunimen alkukirjaimilla A–J
  • klo 17.30–18.15 sukunimen alkukirjaimilla K–Q
  • klo 18.15–19.00 sukunimen alkukirjaimilla R–Ö
  • Vältämme tällä tavoin jonojen muodostumista ja varmistamme, ettei paikalla ole samanaikaisesti liian montaa ihmistä. Perhe, jossa on useampia sukunimiä, saa saapua samanaikaisesti, ja on myös sallittua poiketa annetusta aikataulusta, jos siihen on hyvä syy (esim. työ), mutta tarpeettomien riskien välttämiseksi pyydämme, ettei tätä joustovaraa käytettäisi vain mukavuudenhalusta.
 • Saapuessanne noudattakaa pysköintiohjeita lähtöryhmällenne. Eri parkkipaikat eri kellonaikoina!
 • Autosta noustuanne huomioikaa turvavälit muihin ihmisiin (vähintään 2 metriä, mielellään enemmän). Pidempiin keskusteluihin pysähtyminen ei tässä tilanteessa ole sallittua.
 • Noudattakaa hyvää käsihygieniaa. Tarjoamme käsidesiä. Hengityssuojaimia saa luonnollisesti käyttää, mutta ne eivät ole väljissä ulkotiloissa pakollisia.
 • Toimitsijat karttojen myynnissä, metsään lähtevien kirjaamisessa ja tulospalvelussa suojataan muoviseinällä ja turvaväleillä. Jonotuspaikat merkitään niin, että turvaetäisyydet täyttyvät.
 • Jonotus tulospalveluun (lähtö ja maali) vetoketjuperiaatteen mukaisesti.
 • Kun olet valmis, lähde mahdollisimman nopeasti kotiin. Jos sinun on odotettava perheenjäseniäsi tai muita samaa kyytiä jakavia lähipiiriläisiäsi, tee se autossa, älä tulospalvelun luona.
 • Ilmoittautuminen lähdössä ja maalissa on keskiviikkoiltana pakollista. Jos et ilmoita tulleesi pois metsästä, lähetämme etsintäpartion. Pidä huolta, ettei näin tarvitse tehdä tarpeettomasti!

Omatoimisuunnistus (tosu):

Radat ovat avoinna omatoimisuunnistajille torstaiaamusta sunnuntai-iltapäivään. Rasteja aletaan kerätä pois sunnuntaina alkaen klo 15.00. Omatoimisuunnistuksessa järjestäjä ei vastaa, että kaikki pääsevät maastosta pois: suosittelemme ottamaan puhelimen mukaan, jos lähtee suunnistamaan yksin, tai ilmoittamaan läheisilleen, että on menossa suunnistamaan. Karttoja omatoimirasteille saa joko keskiviikkoiltana Undermalmista tai torstaiaamusta lähtien paperisina Västerbystä tai pdf-tiedostona Rastilipusta, hinnoittelu sama kuin keskiviikkona. Älä kuitenkaan tule Undermalmiin vain noutaaksesi karttoja, mikäli kukaan perheestäsi ei ole lähdössä metsään keskiviikkoiltana.

Huomio: (1) pysäköinti talousrakennuksen piha-alueella pellon reunassa n. 100 m koilliseen maalista; (2) kulje k-pisteelle mieluiten suoraan metsän läpi (jättäen etäisyyttä k-pisteen vieressä sijaitsevan talon piha-alueeseen).

Muista myös Ristenin omatoimirastit Inkoossa, jotka päättyvät vasta sunnuntaina 6. kesäkuuta, ja Fiskarin omatoimirastit, jotka alkavat maanantaina 7. kesäkuuta. Keskiviikkorastit Emit-ajanotolla jälleen 16.6. Inkoon Vahrsissa, jos rajoitukset ne sallivat.

Tervetuloa suunnistamaan hienoon varhaiskesän metsään!

Tapahtuma Rastilipussa.

Tapahtuma Liveloxissa.

Lisätiedoja antaa yhteyshenkilömme Kristian Forsell, 044 264 9067, kristian.forsell59@gmail.com