Raaseporin keskiviikkorastit, sprintti, Fiskarin ruukki, torstai 9.9.2021

Raaseporin keskiviikkorastit jatkuvat poikkeuksellisesti torstai-iltana sprintti-iltarasteilla Fiskarin ruukin Paja-aukiolla. Tällä kertaa ei omatoimisuunnistusta vaan pelkästään iltarastit.

Torstai-iltana 9. syyskuuta järjestetään sprintti-iltarastit Fiskarin ruukkikylällä, lähtö ja maali Paja-aukiolla. Suunnistamaan pääsee klo 17.00–19.00. Lähtö on avoinna vain mainittuina aikoina, tällä kertaa emme tarjoa omatoimirasteja jälkikäteen. Uusmaalaiseksi sprinttimaastoksi Fiskarin ruukki tarjoaa poikkeuksellisen runsaita korkeuseroja. Vaikka maisemat ovat puistomaisen vehreitä, metsässä ei näillä radoilla tarvitse juuri juosta, vaan tarjolla on soratietä, sorapintaisia kevyenliikenteenväyliä ja jalkakäytäviä, enemmän tai vähemmän hoidettuja nurmikoita, puurakenteisia siltoja ja reitinvalinnoista riippuen pieniä pätkiä metsäpolkuja. Pidemmillä radoilla kyse on reitinvalintalabyrintista, jossa pärjää tällä kertaa hyvin lenkkitossuilla, joskin nappulapohjaiset suunnistuskengät saattavat sateen sattuessa olla hyvä idea. Lyhyet radat soveltuvat erinomaisesti myös nuoremmille lapsille: Fiskarin jokirannan puisto tarjoaa liikenneturvallisen ympäristön vasta-alkajien suoran suunnistuksen opetteluun joko saattajan kanssa tai ilman.

Suunnistamaan ovat tervetulleita sekä jäsenet että ulkopuoliset. Tapahtuma on ilmainen OK Raseborgin ja/tai Fiskarin Urheilijat -47:n jäsenille sekä kaikille korkeintaan 18-vuotiaille; muilta hinta 7 €. Radat ovat seuraavat: A 3,8 km, B 2,8 km, C 2,3 km, D 1,4 km ja E 1,2 km lyhintä sallittua reittiä. Mittakaavat ovat A & B 1:4000, C 1:4000 & 1:3000 ja D & E 1:3000. Ratamestari on Jouko Nurmiainen, tavalliset rastiliput, Emit-leimasimet ja koodit.

Opastus tieltä 104 Fiskarin ruukkikylän keskustan eteläosasta Hotelli Tegelin kohdalta. Tie perille on kapea, aja varovaisesti ja varo myös suunnistajia!

Tämä tapahtuma kuuluu OK Raseborgin keskiviikkocupin Emit-sarjaan (ei siis viikon rata- tai Livelox-pisteitä tällä kertaa) ja OK Raseborgin juniorcupiin. Livelox on käytössä (huom.: gps-loppuajat voivat vaihdella hieman suhteessa Emit-ajanottoon, joka on täsmällisempi).

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä tulee noudattaa:

Koronatartuntariskin minimoimiseksi menettelemme iltarastitapahtumassamme seuraavasti:

  • Osallistukaa vain terveinä! Jos olet altistunut tartunnalle, olet omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai odotat koronatestitulosta, et voi osallistua.
  • Autosta noustuanne huomioikaa turvavälit muihin ihmisiin (vähintään 2 metriä, mielellään enemmän). Pidempiin keskusteluihin pysähtyminen ei tässä tilanteessa ole suositeltavaa.
  • Noudattakaa hyvää käsihygieniaa. Tarjoamme käsidesiä. Hengityssuojaimia saa luonnollisesti käyttää, mutta ne eivät ole väljissä ulkotiloissa pakollisia.
  • Pitäkää mahdollisuuksien mukaan turvaväliä myös toimitsijoihimme karttojen myynnissä ja tulospalvelussa. Muistakaa turvaetäisyydet myös jonottaessanne.
  • Jonotus tulospalveluun (lähtö ja maali) vetoketjuperiaatteen mukaisesti.
  • Kun olet valmis, lähde mahdollisimman nopeasti kotiin. Jos sinun on odotettava perheenjäseniäsi tai muita samaa kyytiä jakavia lähipiiriläisiäsi, tee se mieluummin autossa kuin tulospalvelun luona.
  • Ilmoittautuminen lähdössä ja maalissa on torstai-iltana pakollista. Jos et ilmoita tulleesi pois metsästä, lähetämme etsintäpartion. Pidä huolta, ettei näin tarvitse tehdä tarpeettomasti!

Tällä kertaa ei omatoimisuunnistusta.

Muista myös omatoimirastimme Siuntiossa ma 6.9. – su 19.9. ja myös seuraavan viikon keskiviikkorastit ke 15.9. Snappertunassa Raaseporin linnalla.

Tervetuloa sprinttisuunnistamaan Fiskarin idylliseen ruukkikylään!

Tapahtuma Rastilipussa.

Tapahtuma Liveloxissa.

Lisätiedot Jouko Nurmiainen, 050 5181178, jouko.nurmiainen@gmail.fi