Raaseporin keskiviikkorastit & OK Raseborgin mestaruuskisa, Källviken, Leksvall/Tammisaari, 28.7.2021

Raaseporin keskiviikkorastit jatkuvat iltatapahtumalla, jossa on Emit-leimaus, ke 28.7. klo 17–19. Tällä kertaa ei omatoimisuunnistusta. Kuntorastien yhteydessä myös OK Raseborgin seuramestaruuskisat päiväsuunnistuksessa 2021. Myös Suunnistajan Kauppa on paikalla.

Tulevana keskiviikkona (28.7.) järjestetään OK Raseborgin seuramestaruuskisat ja samalla avoimet keskiviikkorastit Leksvallissa Källvikenissä Tammisaaren lounaispuolella. Opastus Leksvallintieltä n. 800 m Dagmarinpuistolta (Källviken) Skogbyn suuntaan. Metsään pääsee klo 17.00–19.00, Emit-leimaus. Huom.! Metsään pääsee vain mainittujen parin tunnin ajan, tällä kertaa ei omatoimisuunnistusta jälkikäteen! Lähtöajat sallitun ikkunan sisällä ovat vapaat, mutta järjestäjät huolehtivat seuramestaruuskisan takia, ettei samalle radalle lähde useampia suunnistajia liian lähellä toisiaan.

Käytössä on kokonaan uusi ja neitseellinen suunnistusmaasto, josta ei ole ollut aikaisemmin suunnistuskarttaa ennen tätä kokonaan vuonna 2021 tehtyä karttaa. Maasto vaihtelee erittäinkin avoimesta mäntymetsästä pienipiirteisiin pienempiin avokalliomäkiin. Osalla alueesta on tehty metsähakkuita, mutta kulkukelpoisuus on enimmäkseen hyvä tai erinomainen. Lastenradoilla on riittävästi polkuja ja muita johtouria. Korkeuseroja on, mutta alueen itäosan rinteiden muodostamaa poikkeusta lukuun ottamatta ne ovat pienehköjä.

Suunnistajan kauppa saapuu paikalle myymäläautoineen. Tapahtumakeskus on väljä, ja etäisyyksien pitämiseen on hyvät mahdollisuudet. Muista huolehtia turvaetäisyyksistä myös jonottaessasi ilmoittautumiseen tai maaliintulon jälkeen tulospalveluun! Radat ja maasto soveltuvat erinomaisesti kaikenikäisille suunnistajille, ja toivommekin runsaasti osallistujia!

Suunnistamaan ovat tervetulleita sekä jäsenet että ulkopuoliset. Tapahtuma on ilmainen OK Raseborgin ja/tai Fiskarin Urheilijat -47:n jäsenille sekä kaikille korkeintaan 18-vuotiaille; muilta hinta 7 €. Radat ja seuramestaruuskisan sarjajako (ulkopuoliset saavat tietenkin valita ratansa vapaasti): A-rata 7,0 km H21, H35, H40, H20; B-rata 5,5 km H45, H50, H55, H18, D21, D35; C-rata 4,4 km H60, H65, H70, H16, D40, D45, D50, D20; D-rata 3,4 km H75, D55, D60, D65, D18, D16; E-rata 2,4 km H80, H85, H14, D70, D75, D14; F-rata 1,5 km H12, H10, D12, D10. Ratamestari on Sune Forsström. Emit-leimasimet, tavalliset rastiliput ja koodit.

Tämä tapahtuma kuuluu myös OK Raseborgin keskiviikkocupin Emit-sarjaan (ei siis viikon rata- tai Livelox-pisteitä tällä kertaa) ja OK Raseborgin juniorcupiin. Livelox käytössä (huom.: gps-loppuajat voivat vaihdella hieman suhteessa Emit-ajanottoon, joka on täsmällisempi).

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä tulee noudattaa:

Koronatartuntariskin minimoimiseksi menettelemme iltarastitapahtumassamme seuraavasti:

  • Osallistukaa vain terveinä! Jos olet altistunut tartunnalle, olet omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai odotat koronatestitulosta, et voi osallistua.
  • Autosta noustuanne huomioikaa turvavälit muihin ihmisiin (vähintään 2 metriä, mielellään enemmän). Pidempiin keskusteluihin pysähtyminen ei tässä tilanteessa ole suositeltavaa.
  • Noudattakaa hyvää käsihygieniaa. Tarjoamme käsidesiä. Hengityssuojaimia saa luonnollisesti käyttää, mutta ne eivät ole väljissä ulkotiloissa pakollisia.
  • Pitäkää mahdollisuuksien mukaan turvaväliä myös toimitsijoihimme karttojen myynnissä ja tulospalvelussa. Muistakaa turvaetäisyydet myös jonottaessanne.
  • Jonotus tulospalveluun (lähtö ja maali) vetoketjuperiaatteen mukaisesti.
  • Kun olet valmis, lähde mahdollisimman nopeasti kotiin. Jos sinun on odotettava perheenjäseniäsi tai muita samaa kyytiä jakavia lähipiiriläisiäsi, tee se mieluummin autossa kuin tulospalvelun luona.
  • Ilmoittautuminen lähdössä ja maalissa on keskiviikkoiltana pakollista. Jos et ilmoita tulleesi pois metsästä, lähetämme etsintäpartion. Pidä huolta, ettei näin tarvitse tehdä tarpeettomasti!

Tällä kertaa ei omatoimisuunnistusta.

Muista kuitenkin omatoimirastimme myös Hangossa Märsanin kartalla, avoinna sunnuntai-iltaan 1.8. asti, ja omatoimirastit, jotka alkavat Pohjan Flacksjössä maanantaina 2.8. Lisäksi meillä on erityistapahtuma – kuntosuunnistusta sprinttikartalla – kansallisten kisojen yhteydessä Tammisaaressa sunnuntaina ensimmäinen elokuuta. Keskiviikkorastit ajanotolla jälleen 11.8. Österbyn Rävnäsissä.

Tervetuloa suunnistamaan hienoon ja vaihtelevaan avokalliomaaston!

Tapahtuma Rastilipussa.

Tapahtuma Liveloxissa.

Lisätiedot Benny Forsström, 040 5013519, benny.forsstrom@gmail.com