Raaseporin keskiviikkorastit, Myllyjärvi, Fiskari, 1.9.2021

Raaseporin keskiviikkorastit jatkuvat iltatapahtumalla, jossa on Emit-leimaus, ke 1.9. klo 17–19 Fiskarin Myllyjärvellä. Tällä kertaa ennakkotiedoista poiketen valitettavasti ei omatoimisuunnistusta vaan pelkästään iltarastit.

Keskiviikkona 1. syyskuuta järjestetään avoimet keskiviikkorastit Myllyjärvellä pohjoiseen Fiskarin ruukilta. Metsään pääsee klo 17.00–19.00, mutta suosittelemme, että A- ja B-ratojen suunnistajat lähtevät maastoon klo 18.30 mennessä. Emit-leimaus. HUOM! Lähtö on avoinna vain mainittuina aikoina, ennakkotiedoista poiketen tarjolla ei tällä kertaa ole omatoimirasteja jälkikäteen, sillä maastossa on loppuviikosta mestästyskoirakokeet, joita me suunnistajat emme halua häiritä.

Keskiviikkoiltana tarjolla kuitenkin on Fiskarin 2019 SM-pitkän finaalipäivän kartan parhaita paloja Myllyjärven ja Lutsjön länsipuolen metsissä. Varsinkin A- ja B-radat yltävät pienipiirteisille avokalliomäille, joissa tarkkuus palkitaan, vaikka toisaalta osa rastiväleistä sallii kovemmankin vauhdinpidon. Siinä missä pidemmillä radoilla harjoitellaan siis rytminvaihtoa, lyhyemmillä radoilla on johtouria tukemassa kokemattomampia suunnistajia. Kannattaa kuitenkin huomata, että maastossa on joitakin uusia hakkuualueita, joita ei vielä ole päivitetty kartalle, mutta radat on suunniteltu niin, ettei rasteja ole sijoitettu näille alueille, eli tehdyt metsätyöt eivät juurikaan vaikuta suunnistukseen. Pisimmällä A-radalla on tällä kertaa erikoispalveluna tarjolla normaalin 1:10000-kartan lisäksi myös 1:15000-kartta niille, jotka haluavat totutella siihen ensi viikonlopun SM-pitkää tai lokakuun SM-erikoispitkää varten.

Suunnistamaan ovat tervetulleita sekä jäsenet että ulkopuoliset. Tapahtuma on ilmainen OK Raseborgin ja/tai Fiskarin Urheilijat -47:n jäsenille sekä kaikille korkeintaan 18-vuotiaille; muilta hinta 7 €. Radat ovat seuraavat: A 6,2 km, B 4,8 km, C 2,9 km ja D 1,9 km. Ratamestari on Rami Heikkonen, tavalliset rastiliput ja koodit.

Opastus alkaa tieltä 104 noin 2 km pohjoiseen Fiskarin ruukilta. Tie perille maantieltä 104 on kapea, ajathan varovaisesti!

Tämä tapahtuma kuuluu myös OK Raseborgin keskiviikkocupin Emit-sarjaan (ei siis viikon rata- tai Livelox-pisteitä tällä kertaa). Livelox käytössä (huom.: gps-loppuajat voivat vaihdella hieman suhteessa Emit-ajanottoon, joka on täsmällisempi).

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä tulee noudattaa:

Koronatartuntariskin minimoimiseksi menettelemme iltarastitapahtumassamme seuraavasti:

  • Osallistukaa vain terveinä! Jos olet altistunut tartunnalle, olet omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai odotat koronatestitulosta, et voi osallistua.
  • Autosta noustuanne huomioikaa turvavälit muihin ihmisiin (vähintään 2 metriä, mielellään enemmän). Pidempiin keskusteluihin pysähtyminen ei tässä tilanteessa ole suositeltavaa.
  • Noudattakaa hyvää käsihygieniaa. Tarjoamme käsidesiä. Hengityssuojaimia saa luonnollisesti käyttää, mutta ne eivät ole väljissä ulkotiloissa pakollisia.
  • Pitäkää mahdollisuuksien mukaan turvaväliä myös toimitsijoihimme karttojen myynnissä ja tulospalvelussa. Muistakaa turvaetäisyydet myös jonottaessanne.
  • Jonotus tulospalveluun (lähtö ja maali) vetoketjuperiaatteen mukaisesti.
  • Kun olet valmis, lähde mahdollisimman nopeasti kotiin. Jos sinun on odotettava perheenjäseniäsi tai muita samaa kyytiä jakavia lähipiiriläisiäsi, tee se mieluummin autossa kuin tulospalvelun luona.
  • Ilmoittautuminen lähdössä ja maalissa on keskiviikkoiltana pakollista. Jos et ilmoita tulleesi pois metsästä, lähetämme etsintäpartion. Pidä huolta, ettei näin tarvitse tehdä tarpeettomasti!

Tällä kertaa ei omatoimisuunnistusta.

Muista silti myös omatoimirastimme Siuntiossa alkaen ma 6.9. ja iltasprintti, joka järjestetään poikkeuksellisesti torstai-iltana 9.9. Fiskarin ruukkikylällä.

Tervetuloa suunnistamaan Fiskarin hienoon avokalliomaastoon!

Tapahtuma Rastilipussa.

Tapahtuma Liveloxissa.

Lisätiedot Kimmo Mäki, 050 3507509, kimmo.maki@ljunghed.fi