Raaseporin itsenäisyyssuunnistus päivä etuajassa, Ovanmalm, Tenhola, su 5.12.2021

Talviset omatoimikuntorastit keskellä metsästyskautta vain yhden päivän kestävänä nopeana tapahtumana sunnuntaina 5.12.2021.

Pysäköinti 5.12.2021 Kvarnträsketin uimarannan luona Ovanmalmissa.

OK Raseborg järjestää itsenäistä Suomea juhlistaakseen jo vuorokauden verran etuajassa omatoimiset talvikuntorastit Tenholan Ovanmalmissa sunnuntaina 5.12.2021 klo 10-14. Tapahtuman kesto on yhden joulukuisen sunnuntain valoisa aika perustuen siihen, mistä olemme sopineet metsästäjien kanssa.

Kuten Ovanmalmin maaston jo entuudestaan tuntevat varmasti tietävät, tarjolla on nautinnollisen hienoja, pienten järvien rikkomia länsiuusmaalaisia avokalliomäkiä. Ratasuunnittelussa on pyritty huomioimaan vuodenaika ja metsässä oleva noin reilun sentin paksuinen lumikerros painottamalla pitkän matkan ratojen tapaan reitinvalintojen merkitystä ja tarjoamalla rytmitystä. A-, B- ja C-radat ovat kaikki täysipainoista metsäsuunnistusta; vasta-alkajille ja lapsille soveltuu tällä kertaa lähinnä lyhin D-rata, joka tukeutuu polkuihin ja järven rantaan. Kartta on päivitetty hyvin ajantasaiseksi. Radat on tällä kertaa suunnitellut Kristian Forsell.

HUOM.: vaikka alueen järvet ovat jo jäässä, jään kantavuudesta ei ole vesistöjen läpi virtaavan vuolaan ojan takia mitään takeita, minkä takia järvet on merkitty kielletyiksi alueiksi. Noudattakaa tätä kieltoa älkääkä menkö mahdollisesti heikoille jäille!

Ratapituudet alustavasti: A 7,8 km, B 4,5 km, C 3,4 km & D 1,1 km. Rasteilla on pienet rastiliput, tällä kertaa ei koodeja eikä pakkaskelin takia myöskään Emit-leimasimia. Tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa.

Pysäköinti tien varteen maalin läheisyyteen (ks. kartasta) ja tieuran ulkopuolelle, älä tuki autoteitä tai estä muita autoja! Jos on ahdasta, pysäköi mieluummin hieman kauemmaksi (lisätilaa löytyy mm. jatkamalla tietä n. 500 m pidemmälle, luultavasti tilaa on lähempänäkin).  

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki korkeintaan 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat voi ladata Rastilippu.fi:ssä alkaen perjantaista 3.12., linkki alla (Rastilippu-maksumahdollisuus on avoinna nyt, ja kartta-pdf on saatavilla). Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Nygårdsvägen 18, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa karttapostilaatikoista Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä) alkaen lauantaiaamusta 4.12. Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.