Raaseporin Halloween-rastit, Lillfors, Pohjankuru

Omatoimirastit, harjoitus avoinna la 23.10. – su 7.11.2021

OK Raseborg ja Fiskarin Urheilijat -47 järjestävät lokakuun päätteeksi omatoimiset Raaseporin Halloween-rastit Pohjankurun Lillforsissa. Maastossa ei metsästetä, ja radat ovat avoinna niin valoisalla kuin pimeälläkin. Korkeuserot ovat varsin suuret, ja mäet ovat pieni- ja jyrkkäpiirteisiä. Ratasuunnittelun teemana on tällä kertaa reitinvalinta, eli useilla rastiväleillä saa pohtia, mennäkö suoraan vai kiertääkö jyrkimmät paikat joskus nopeitakin polku-uria pitkin, ja jos lähdet matkaan yöllä, tulee valinnoista yhä kiinnostavampia. A-rata on paikoin rankkaa ja vaativaakin suunnistusta, B-rata on fyysisesti hieman helpompi, C-radalla myös suunnistustehtävä on jo piirun verran helpompi ja D-radalla turvalliset johtourat (polut, kuviorajat ja ojat) auttavat sitä, joka apua tarvitsee. FU-47:n ja Arvo Paulinin kartta on päivitetty vuonna 2018 pitkän matkan SM-kisojen 2019 harjoituspakettikäyttöön ja pitää edelleen erittäin hyvin paikkansa. Radat on tällä kertaa suunnitellut Jouko Nurmiainen.

Lähtöön ja maaliin n. 400 m pysäköinnistä metsätietä pitkin. Radat ja mittakaavat A 6,0 km & B 4,6 km 1:10000 tai 1:7500; C 3,2 km & D 1,8 km 1:7500. Pdf-muodossa myös C-rata molemmissa mittakaavoissa. Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput, tällä kertaa ei koodeja eikä uusien sääntöjen hengessä myöskään heijastimia. Liput näkyvät kuitenkin suhteellisen hyvin myös yöllä. Tulospalvelu halukkaille gps:llä Liveloxissa. Jos huomaat rastilipun kadonneen, ilmoita siitä mielellään meille, jotta voimme korjata ongelman.

Pysäköinti teiden pientareille (ks. kartasta), älä tuki autoteitä tai estä muita autoja! Jos on ahdasta, pysäköi mieluummin esim. Pohjankurun Shellin pihalle (n. 300 m länteen) kuin kiellettyihin paikkoihin. Luultavasti tilaa on lähelläkin.  

Koronaviruksen takia emme suosittele kimppakyytejä. Tähdennämme, että tätä ei ole tarkoitettu sosiaaliseksi tilaisuudeksi, vaan kyse on yksin tai omien perheenjäsentensä kanssa liikkuville suunnistajille tarjottavasta mahdollisuudesta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Jälkipelit oman perhepiirin ulkopuolisten kanssa puhelimitse, sosiaalisessa mediassa tai Liveloxissa.

Karttamaksu 7 € per suunnistaja, OK Raseborgin ja FU-47:n jäsenet sekä kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksaa voi ja pdf-kartat voi ladata Rastilippu.fi:ssä, linkki alla. Myös seuran jäsenet, juniorit ja liikuntaseteleillä karttansa maksavat voivat ilmoittautua Rastilipussa ja ladata kartta-pdf:t sieltä. Maksaa voi myös pankkisiirrolla, IBAN-numero on kartassa. Liikuntaseteleitä käyttäessäsi merkitse seteliin, kenen maksusta on kyse ja toimita setelisi OK Raseborgin taloudenhoitajalle (Pia Bäck, Nygårdsvägen 18, 10300 Karis).

Paperikarttoja saa karttapostilaatikoista Västerbyn hiihtomajalta Tammisaaresta (punainen postilaatikko hiihtomajan seinällä) ja FU-47:n majalta Fiskarista (Kalliomäentie, vihreä postilaatikko majan seinällä). Kirjoita nimesi vihkoon, kun otat kartan. Käytä käsidesiä sekä ennen että jälkeen kartan ottamisen. Jos kartat ovat vähissä, ilmoita meille, että osaamme tuoda niitä tarjolle lisää. Emme kuitenkaan takaa, että jokaista rataa olisi koko ajan tarjolla: jos sinulle on tärkeää saada tietty nimenomainen rata, käy laatikolla mahdollisimman pian tai lataa pdf-tiedosto Rastilipusta ja tulosta karttasi itse.

Käytämme tapahtumassa gps:llä toimivaa ruotsalaista Livelox-nettitulospalvelua. Se sisältää reittihärvelin ominaisuudet helppokäyttöisemmässä muodossa, ja lisäksi se muodostaa tapahtumasta automaattisesti myös tulos- ja väliaikataulukot. Livelox-tallennusta varten tulee kirjautua ilmaiselle käyttäjätilille (helpointa on käyttää Ruotsin Eventorin tiliä, jos sinulla sellainen on; Suomessa järjestetyissä tapahtumissa myös ne ominaisuudet ovat toistaiseksi ilmaisia, joihin Ruotsissa tarvitaan vuosimaksu). Tallenna vain kulkemasi reitti lähdöstä maaliin omalla urheilukellollasi tai älypuhelimellasi (Livelox-applikaatio sekä Androidille että iPhonelle), synkronoi suorituksesi (Polar Flow, Garmin Connect tai Strava) ja tarvittaessa yhdistä se muutamalla napin painalluksella oikeaan tapahtumaan. Pääset tapahtuman päätyttyä automaattisesti mukaan tulos- ja väliaikaluetteloihin ja vertailemaan reittejä kartalta. Jos sinulla ei ole gps-laitetta ja haluat piirtää reittisi Liveloxiin itse, sekin onnistuu, mutta ota tällöin itse itsellesi käsiaika lähdöstä maaliin ja kirjaa se palveluun, jos haluat vertailla vauhtiasi ja reitinvalintojasi muihin. Liveloxin tarkemmat ohjeet ovat täällä.

TÄRKEÄÄ:

  • Näinä poikkeusaikoina suunnistus ja ylipäänsä urheilu ovat vain täysin terveille. Hengästyminen Covid-19-infektion aikana voi olla hengenvaarallista!
  • Kun suunnistat omatoimisesti, ei ole tapahtuman järjestäjiä auttamassa loukkaantuneita tai eksyneitä. Ole varovainen ja kerro aina jollekulle, minne olet menossa. Voi myös olla hyvä idea pitää puhelinta mukana metsässä.
  • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin suunnistajiin äläkä koske rasteihin. Arvostamme hyvää hygieniaa!

Tervetuloa!

Linkki Rastilippuun.

Linkki Liveloxiin.

HUOM: Muista myös FU-47:n lauantai-iltana 6.11.2021 järjestämä Halloween-hölkkä Fiskarin ruukkikylällä! Lisätiedot FU-47:n verkkosivuilta.