Lähisuunnistus, Tammisaari, touko-kesäkuu 2024, Sköldargård

(På svenska)

Lähisuunnistus jatkuu nyt Tammisaaressa! Kauden 2024 kolmas ja Tammisaaren toinen rata on avoinna SKÖLDARGÅRDISSA 17.5.–9.6.2024. Jos pidit Rastikivasta, nämä uudet Länisuunnistuksen radat sopivat erinomaisesti juuri sinulle, ja vaikka olisit kokenut Rastikivan radat ehkä hieman liian lyhyiksi tai helpoiksi sinulle, sinun saattaa kannattaa kokeilla Lähisuunnistusta. Se on Rastikivan seuraaja, mutta samaan aikaan se on konseptina joustavampi ja suunniteltu vieläkin laajemmille käyttäjäryhmille.

Lähisuunnistusratojen lähtö ja maali Sköldargårdissa.

Lähtö ja karttaämpäri ovat Isokaaren ja Notkelman luona olevan pienen urheilukentän ja leikkipaikan luoteiskulmalla. Autolla saavuttaessa kannattaa pysäköidä lähdön läheisyyteen. Tarjolla on kaksi eri rataversiota: lyhyempi rata on 1,7 km linnuntietä, sillä on 12 rastia ja sen optimireitti on n. 2 km; pidempi rata on 2,8 km linnuntietä, sillä on 18 rastia ja sen optimireitti on n. 3 km. Molemmat radat löytyvät samasta pdf-tiedostosta tai käännettävältä paperikartalta. Molemmat radat sopivat kaikille kiinnostuneille, myös vasta-alkajille, mutta pidempi rata on aavistuksen lyhyempää vaikeampi. Pienemmät lapset saattavat tarvita mukaansa aikuista saattajaa, mutta nämä radat soveltuvat erinomaisesti koko perheen luontokävelyksi tai -lenkiksi. Ratojen vaikeustaso vastaa suunnilleen Keskiviikkorastiemme helpohkoa C-rataa tai D-rataa.

Jos sinulla on tulostin, suosittelemme, että tulostat karttasi itse. Linkki pdf-karttaan on alla. Voit myös pitää pdf-karttaa avoinna tabletissasi tai puhelimessasi. Paperikarttoja on saatavilla lähtöpaikalla olevassa ämpärissä. Ota mukaasi kynä, jotta voit täyttää rasteilta löytyvät kirjaimet kartan reunassa olevaan ruudukkoon. Mikä sana niistä tulee? Avainsana on tällä kertaa ruotsinkielinen ja löytyy lyhyemmän radan rasteilta (pelkästään pidempään rataan kuuluvilla rasteilla on koodit).

Ne, jotka ovat kiinnostuneita GPS-tuloksista, voivat nyt käyttää Liveloxia myös Lähisuunnistuksissa samaan tapaan kuin Keskiviikkorasteillamme. Livelox on ilmainen verkkopalvelu Ruotsista, ja se toimii joko suunnistajan omaa urheilukelloa tai älypuhelinsovellusta hyödyntäen.

Jos otat paperikartan lähtöpaikan ämpäristä, tarkista huolellisesti, että kansi tulee jälkeesi kunnolla kiinni. Ilmoita Kristian Forsellille, puhelin 044 2649067, esim. tekstiviestillä, jos ämpäriin jää alle 5 karttaa tai jos jokin rasteista puuttuu.

Harjoitus on ilmainen. Tervetuloa! 

Koulun kautta osallistuvat saavat tulostetut karttansa koulusta. 

Pdf-kartta on täällä.

Lue lisää Lähisuunnistuksen koko tämän vuoden kalenterista täältä.